Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα σε ηλικία 77 ετών ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος μετά από χρόνια προβλήματα υγείας που τον ταλαιπώρησαν τις δύο τελευταίες δεκαετίες της ζωής του.

Ήταν ο πατέρας των Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου, ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός και αδερφός του Θόδωρου Αγγελόπουλου, αμφότεροι γόνοι μιας μεγάλης οικονομικής δυναστείας.

Ο ισχυρός άνδρας της Χαλυβουργικής, ο οποίος νοσηλευόταν από τον Φεβρουάριο στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Ιατρικού κέντρου, έπασχε από νεαρή ηλικία από μία σπάνια μορφής αρθρίτιδας η οποία με τα χρόνια που δυσκόλευε την κινητικότητα του.

Σε μία από τις σπάνιες φορές που μίλησε για αυτή, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή είχε αναφέρει «Από την πρώτη στιγμή δεν το έβαλα κάτω. Πέρασα μια ολόκληρη ζωή παλεύοντας για να βγω από την ασθένεια. Επισκέφθηκα τους πιο εξειδικευμένους γιατρούς σε όλο τον κόσμο. Δοκίμασα φάρμακα που την εποχή εκείνη ήταν απαγορευμένα γιατί δεν είχαν ακόμη δοκιμασθεί. Ταξίδεψα κρυφά από όλους μόνος μου με έναν σκαραβαίο στην Ελβετία και έκανα εγχείρηση για να μου βάλουν βίδες τιτανίου, την εποχή που ήταν ακόμη απαγορευμένες στην Αμερική. Γενικά ήμουν άφοβος απέναντι στην ασθένεια και αυτό με αντάμειψε. Οι εγχειρήσεις αυτές και τα φάρμακα με ανακούφισαν σημαντικά και διευκόλυναν τη ζωή μου».

Η οικογένεια συνέδεσε το όνομά της με τη Χαλυβουργική η οποία στις ημέρες δόξας της είχε φτάσει να απασχολεί έως και 2.500 εργάτες. Ωστόσο, η κρίση της δεκαετίας του 2010 ανέτρεψε το σχεδιασμό της Χαλυβουργικής και τα πλάνα του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και των υιών του Γιώργου και Παναγιώτη για να κρατήσουν ζωντανή τη βιομηχανία. Η ενδοοικογενειακή διαμάχη πατρός και υιών βρισκόταν στο επίκεντρο της ειδησιογραφίας τα τελευταία χρόνια. Μία δικαστική διαμάχη που είχε φτάσει ακόμη και με κατηγορίες για πλαστογραφία να εξετάζεται για χρόνια από τις δικαστικές αρχές.

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος υπήρξε επίσης ένας από τους βασικούς πρωτεργάτες – μετόχους και οικονομικούς υποστηρικτές στην ιδιωτικοποίηση και γιγάντωση της Τράπεζας Πειραιώς στην οποία κατείχε για χρόνια την θέση του αντιπροέδρου.

Η απόκτηση του τμήματος μπάσκετ του Ολυμπιακού, το 2004, από την οικογένεια Αγγελόπουλου πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία των παιδιών του Κωνσταντίνου, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις