Από τη Δευτέρα 31 Μαΐου ενεργοποιήθηκε ξανά το προηγούμενο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης –του περασμένου Νοεμβρίου– που απευθυνόταν σε όλους τους εργαζόμενους ηλικίας άνω των 30 ετών και με 7ετή υπηρεσία στην ΕΤΕ, με μέγιστο ποσό αποζημίωσης και bonus τις 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του mononews.gr οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για την επανέναρξη του προγράμματος εθελούσιας εξόδου προχθές Δευτέρα 31 Μαΐου, με e mail που έλαβαν από την επικεφαλής του Ανθρώπινου Δυναμικού. Το πρόγραμμα θα «τρέχει» μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Να σημειωθεί ότι κατά το πρώτο σκέλος της εθελουσίας αποχώρησαν από την Εθνική 530 εργαζόμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος είναι συνολικά –και με την επέκταση του προγράμματος- να αποχωρήσουν συνολικά 650 εργαζόμενοι.

Συγκεκριμένα δικαίωμα συμμετοχής στην εθελούσια έχουν:

  • Όλοι οι εργαζόμενοι της τράπεζας ηλικίας 30 ετών και άνω με την προϋπόθεση ότι έχουν 7ετή υπηρεσία στην Εθνική Τράπεζα.
  • Το συνολικό μικτό ποσό της προβλεπόμενης αποζημίωσης δεν θα υπολείπεται των €20.000 και σε καμία περίπτωση δεν θα υπερβαίνει τις €150.000 (από 170.000 ευρώ που πρόσφερε το προηγούμενο πρόγραμμα που ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο 2020).
  • Προσφέρει οικονομικά κίνητρα και στοχευμένες πριμοδοτήσεις ανάλογα με την ηλικία και τη θέση του εργαζομένου.
  • Το ελάχιστο ποσό αφορά 10 μισθούς και το μέγιστο 35 μισθούς.
  • Οι εργαζόμενοι ηλικίας 50-54 ετών που θα κάνουν χρήση του προγράμματος θα λάβουν επιπλέον 30% επί του ποσού αποζημίωσης (με οροφή τις 150.000 ευρώ).
  • Επίσης 30% πριμ θα λάβουν και οι εργαζόμενοι που προέρχονται από καταστήματα που έκλεισαν και δεν έχουν οργανικές θέσεις.
  • Για όσους απασχολούνται σε 6 συγκεκριμένες διευθύνσεις δίνεται επιπλέον 10% με το μέγιστο ποσό αποζημίωσης να διαμορφώνεται στις 165.000 ευρώ.
  • Το πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής σε μακροχρόνιες άδειας διάρκειας 2 και 5 ετών. Όσοι πάρουν αναγκαστική άδεια θα λαμβάνουν το 100% του μισθού τους τα 2 πρώτα έτη, το 75% το 3ο έτος, το 65% το 4ο έτος και το 50% το 5ο έτος.
  • Διατηρούνται οι πρόνοιες για μειωμένα επιτόκια σε δάνεια και ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα.

Να σημειωθεί ότι  αποκλειστικά και μόνο για το Προσωπικό των Μονάδων εποπτείας των Γενικών Διευθυντών:

1) Νομικών Υπηρεσιών,

2) Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Εταιρικής Διακυβέρνησης της Τράπεζας και του Ομίλου,

3) Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας και του Ομίλου

4) Ακίνητης Περιουσίας της Τράπεζας και του Ομίλου,

5) Λιανικής Τραπεζικής (αφορά τις Μονάδες Διοίκησης – εξαιρείται το Δίκτυο των Καταστημάτων και το Προσωπικό που τελεί στη διάθεση των Διευθύνσεων Δικτύου) και

6) Λειτουργικής Στήριξης της Τράπεζας και του Ομίλου, που θα δοθεί πρόσθετη προσαύξηση 10% στο τελικό μικτό ποσό αποζημίωσης. Η προσαύξηση αυτή θα δοθεί επιπλέον του ανώτατου ορίου των 150.000 ευρώ εφόσον το άθροισμά της με το τελικό μικτό ποσό αποζημίωσης το ξεπερνά, με ανώτατο όριο προσαύξησης το ποσό των 15.000 ευρώ και μέγιστο τις 165.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις