«Το παράδειγμα της Μυκόνου ξεκάθαρα δείχνει ότι είμαστε σε δεύτερη σεζόν Covid. Όπου δεν τηρούνται τα μέτρα κινδυνεύει η τοπική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται». Αυτό τονίζει σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος και υπογραμμίζει: «Ανησυχία υπάρχει, όπως έχω πει πριν από δύο μήνες, τα επιδημιολογικά δεδομένα κρίνουν και την εξέλιξη της σεζόν».

Προς το παρόν η χώρα είναι σε καλύτερα επίπεδα από 2020 τονίζει ο κύριος Τάσιος, ωστόσο σημειώνει ότι η Μύκονος ήταν το πρώτο καμπανάκι, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα σχολαστικά και δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, μπορεί να μην έχουμε σεζόν μετά τον Αύγουστο.

Εστιάζοντας στις ακυρώσεις στο νησί των ανέμων, ο πρόεδρος της ΠΟΞ κάνει λόγο για λογικές ακυρώσεις που προέρχονται από Έλληνες και ξένους, όπως εξηγεί.

Σε πλήρη εφαρμογή τα νέα μέτρα

Εικόνες από το πρόσφατο παρελθόν βιώνει ξανά το νησί της Μυκόνου. Ύστερα από τις αιφνιδιαστικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης, πλέον τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης μουσικής στα καταστήματα εστίασης, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Επίσης, επιβλήθηκε και απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας από τη 1 τη νύχτα έως τις 6 το πρωί. Τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τη Δευτέρα 26 Ιουλίου και η κατάσταση στο νησί θα αξιολογηθεί εκ νέου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στέλνεται ειδικό σήμα για τα ιδιωτικά πάρτι στο νησί τα οποία είναι και αυτά που φαίνεται ότι οδήγησαν στην αύξηση των κρουσμάτων ενώ ήταν αδύνατο να ελεγχθεί η κατάσταση από τις αρμόδιες Αρχές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις