Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η ελληνική αεροπορική εταιρεία charter, Orange2fly. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας η Orange2fly βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της.

«Η εταιρεία orange2fly με βάση την από 20ης Οκτωβρίου 2020 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, βρίσκεται σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της, απαγορεύουσα οποιαδήποτε πράξη εκτέλεσης σε βάρος της περιουσίας της εταιρείας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της εταιρείας η οποία έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της.

“Η εταιρεία ενώ ήταν σε φάση ανάπτυξης του στόλου και του πτητικού της έργου, λόγω έκτακτων γεγονότων (πανδημία Covid-19 κλπ), έκλεισε και στην παρούσα χρήση με αρνητικά αποτελέσματα. Δεδομένων των ανωτέρω η παράθεση αριθμοδεικτών δεν κρίνεται σκόπιμη για την κατανόηση της απόδοσης της εταιρείας από τους χρήστες των οικονομικών καταστάσεων”, ανέφερε η διοίκηση στα αποτελέσματα του 2020.

Σημειώνεται πως η Orange2fly ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 και λειτουργούσε με πιστοποιητικό αερομεταφορέα της Ελληνικής Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας σύμφωνα με τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφαλείας Αεροπορίας (EASA). Συγκεκριμένα εκτελούσε ναυλωμένες πτήσεις (charter), διαθέτοντας 4 αεροσκάφη Airbus Α-320 και απασχολώντας 200 άτομα προσωπικό. Το 2019, ένα χρόνο προτού ξεσπάσει η πανδημία, η εταιρεία μετέφερε από την Ευρώπη περίπου 250.000 επιβάτες.

Ακόμη, όπως αναφέρει η Orange2fly στον ιστότοπό της, η εταιρεία κατά τους πρώτους μήνες λειτουργίας της είχε συνάψει συμβόλαια με εταιρείες σε διάφορες χώρες όπως η Γερμανία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ελλάδα, η Κύπρος και η Βόρεια Αφρική.

Η Orange2fly, αποτέλεσε μία από τις 6 μικρές αεροπορικές εταιρείες της χώρας, που με αίτημά τους ζητούσαν κρατική στήριξη, για να εξέλθουν από τη δεινή οικονομική θέση που είχαν περιέλθει λόγω του κορονοϊού.

Ειδικότερα, πριν από ένα χρόνο, η αεροπορική εταιρεία είχε τεθεί σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Το 2020, που αποτέλεσε την πρώτη χρονιά, κατά την οποία φάνηκαν οι επιπτώσεις της πανδημίας, η εταιρεία πραγματοποίησε τζίρο 11,5 εκατ. ευρώ, όταν την προηγούμενη χρονιά ο τζίρος της είχε διαμορφωθεί στα 55,8 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της εταιρείας είχε κάνει προσπάθεια για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τις τράπεζες, όμως δεν κατέστη δυνατό, λόγω του γενικότερου αρνητικού κλίματος στην οικονομία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις