Ρεαλιστικά αισιόδοξος για τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, δήλωσε από το Ηράκλειο, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «την τελευταία τριετία με τις θυσίες της ελληνικής κοινωνίας και τη συμβολή της Ελληνικής πολιτείας, μέσα από την υλοποίηση μιας συνετής δημοσιονομικής πολιτικής, αλλά και της επίτευξης πολλών διαρθρωτικών αλλαγών, έχουμε αποδείξει ότι τα καταφέρνουμε. Έχουμε αποδείξει ότι πηγαίνουμε καλύτερα από τους στόχους που έχουμε θέσει. Τόσο για φέτος, όσο και για του χρόνου, είμαι ρεαλιστικά αισιόδοξος, ότι και πάλι οι καινούργιες εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομικών – κυρίως για τους ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης- πιθανόν να είναι και συντηρητικές”, ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας. Όπως πρόσθεσε, οι καινούργιες εκτιμήσεις είναι για 5,3% ανάπτυξη εφέτος και 2,1% ανάπτυξη του χρόνου.

«Θεωρώ ότι αυτά τα μεγέθη είναι απολύτως ρεαλιστικά, ειδικά φέτος υπάρχουν πρόδηλοι δείκτες, υπάρχουν εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά κυρίως της Τράπεζας της Ελλάδος, που ανεβάζουν τον αριθμό οικονομικής μεγέθυνσης στο 6%”, συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Σε ό,τι αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε: “Πρώτα απ’ όλα έχει υπάρξει η μεγαλύτερη προκαταβολή, ως ποσοστό του ΑΕΠ μεταξύ όλων των χωρών της ευρωζώνης. Άρα έχουμε πάρει σημαντικούς πόρους με την έναρξη ουσιαστικά της υλοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Δεύτερον, ήμασταν από τις τέσσερις πρώτες χώρες που έγινε η πρώτη εκταμίευση της δόσης και αξιοποιούνται οι πόροι και τρίτον είμαστε από τις πρώτες χώρες που θα υποβάλλουν ένα νέο αίτημα τις επόμενες ημέρες, για μία δεύτερη σημαντική εκταμίευση», εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας, που νωρίτερα πραγματοποίησε ομιλία στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιείται στην Χερσόνησο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις