Έκαψε 15χρονη συνομήλική του με τσιγάρο σε σχολείο της Πάτρας - Αναζητείται για να συλληφθεί
Νέο περιστατικό σχολικής βίας καταγράφηκε σε σχολείο της χώρας.

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Πέμπτης 15 Μαΐου, σε Γυμνάσιο της Πάτρας, όταν 15χρονος επιτέθηκε σε συνομήλικη μαθήτρια εντός σχολικού χώρου, «καίγοντας» το χέρι της με τσιγάρο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο 15χρονος που επιτέθηκε στη μαθήτρια δεν ήταν από το ίδιο σχολείο.
Η Αστυνομία αναφέρει ότι η μητέρα του κοριτσιού ενημέρωσε τηλεφωνικά για το συμβάν που κατεγράφη στο 16ο Γυμνάσιο και το απόγευμα υπέβαλε μήνυση στην Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων.
Η 15χρονη δεν γνώριζε τον δράστη της επίθεσης
Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατέθεσε η μητέρα του θύματος της επίθεσης, η κόρη της δεν γνωρίζει τον δράστη.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για σωματική βλάβη κατά αδυνάμων προσώπων και διενεργούνται ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.
Εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση της βίας και παραβατικότητας ανηλίκων
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 5 Μαΐου, παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, μια νέα στρατηγική για την πρόληψη της βίας στα σχολεία, σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
69 νέα μέτρα – 29 πολιτικές – 7 εμβληματικές δράσεις
Η νέα στρατηγική περιλαμβάνει 69 καινοτόμα μέτρα, που εντάσσονται σε 29 θεσμικές πολιτικές, εκ των οποίων 7 θεωρούνται εμβληματικές, ενώ 5 έχουν οριζόντιο χαρακτήρα και αγγίζουν περισσότερους από έναν τομείς πολιτικής. Η προσέγγιση χαρακτηρίζεται ως ολιστική, με έμφαση στην πρόληψη, την έγκαιρη παρέμβαση και τη διεπιστημονική συνεργασία.
Η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, τόνισε τη σημασία της ενδυνάμωσης μαθητών και εκπαιδευτικών στην προσπάθεια αντιμετώπισης της βίας και του εκφοβισμού. Όπως δήλωσε, στόχος είναι η αύξηση των Συμβούλων Εκπαίδευσης, αλλά και η ενίσχυση της παρουσίας Κοινωνικών Λειτουργών και Ψυχολόγων στα σχολεία.
Σήμερα εργάζονται 4.600 επαγγελματίες ψυχικής υγείας στις σχολικές μονάδες της χώρας, με στόχο αυτός ο αριθμός να αυξηθεί άμεσα. Παράλληλα, η Υπουργός υπογράμμισε ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε η παρουσία των ειδικών αυτών να μην περιορίζεται πλέον στη μία ημέρα την εβδομάδα ανά σχολείο.
Έμφαση δόθηκε και στην ψηφιακή παρακολούθηση των περιστατικών βίας. Η υπουργός ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα stop-bullying, μέσω της οποίας έχουν ήδη καταγραφεί 1.267 αναφορές σχολικού εκφοβισμού, θα αναβαθμιστεί και θα εκσυγχρονιστεί, ώστε να ενισχυθεί η άμεση καταγραφή και διαχείριση περιστατικών.
Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η κ. Ζαχαράκη έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη περιορισμού της σχολικής διαρροής, συνδέοντας το φαινόμενο αυτό με την κοινωνική ένταξη, τις ίσες ευκαιρίες και την ψυχική υγεία των νέων. Όπως ανέφερε, η αποτροπή της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου αποτελεί κρίσιμο στόχο της συνολικής στρατηγικής.