Εκπληκτικό βίντεο απαντάει στο ερώτημα τι θα συνέβαινε σε έναν κόσμο στεγνό από νερό. Ειδικότερα, το βίντεο δείχνει τι θα γινόταν στη Γη αν άνοιγε μια τρύπα 10 μέτρων στην Τάφρο των Μαριανών, το βαθύτερο σημείο των ωκεανών του πλανήτη. Το βίντεο είχε γίνει viral όταν είχε κυκλοφορήσει το 2017 και το επανέφερε στο προσκήνιο το indy100 του ​Independent.

Η Τάφρος των Μαριανών είναι το χαμηλότερο σημείο της επιφάνειας του φλοιού της Γης, καθώς φτάνει στα 10.971 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Βρίσκεται στο δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, στα ανατολικά των Μαριάνων νήσων (Mariana Islands). Έχει 2.550 χιλιόμετρα μήκος και μέσο πλάτος μόλις 69 χιλιόμετρα, φτάνοντας το μέγιστο βάθος στην άβυσσο του Τσάλεντζερ. Σκεφτείτε πως αν το Έβερεστ, η υψηλότερη κορυφή της Γης σε ύψος 8.848 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, βρισκόταν στο βαθύτερο σημείο της τάφρου, τότε θα ήταν 2.995 μέτρα κάτω από την επιφάνεια.

Πριν από λίγα χρόνια το IFL Science έγραψε πως η παραπάνω «τρελή» ερώτηση είχε δημοσιευτεί για πρώτη φορά πριν από λίγα χρόνια σε ένα βιβλίο με τίτλο «Τι θα συνέβαινε αν: Σοβαρές επιστημονικές απαντήσεις σε εξωφρενικές υποθετικές ερωτήσεις». Σύντομα, ένας χρήστης του Reddit με το όνομα Vinnytsia έδωσε την απάντηση με ένα εκπληκτικό βίντεο, το οποίο δείχνει πως αν «τραβούσαμε την τάπα» σε αυτή την υποθετική τρύπα των 10 μέτρων και άρχιζε να αδειάζει το νερό, οι ωκεανοί του κόσμου σταδιακά θα στέρευαν και παράλληλα θα αυξανόταν σημαντικά η Γη.

Δείτε το βίντεο