Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Αθηναίων, οργάνωσε την επιχείρηση καθαριότητας σήμερα Κυριακή. Ο επικεφαλής της παράταξης, Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε σε ανάρτηση στο Facebook: “Σήμερα η ‘Ανοιχτή Πόλη’ βρέθηκε ξανά στον Λόφο Στρέφη. Δυστυχώς η εικόνα εγκατάλειψης παραμένει. Η σημερινή δράση καθαρισμού δεν θα είναι η τελευταία”.

Και προσθέτει: “Δεν θα αφήσουμε τον Λόφο Στρέφη να βουλιάξει στην απαξίωση. Θέλουμε αυτός ο πανέμορφος χώρος πρασίνου να γίνει ουσιαστικά προσβάσιμος για τους κατοίκους.  Ένα χρόνο μετά τις δημοτικές εκλογές οι γειτονιές της Αθήνας παραμένουν αόρατες για τη νέα Δημοτική Αρχή. Στο χέρι μας είναι να διεκδικήσουμε περισσότερο πράσινο, περισσότερο δημόσιο χώρο για κάθε γειτονία”.

Την περασμένη Κυριακή, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε με αφορμή καθαρισμό στην Νέαπολη Εξαρχείων. “Όλες οι Κυριακές του χρόνου είναι αφιερωμένες στην καθαριότητα. Είναι οι επιχειρήσεις που βλέπουν πλέον όλοι οι Αθηναίοι στη γειτονιά τους. Γιατί είναι η πρώτη φορά που τόσο μεγάλες επιχειρήσεις έχουν μπει στην καθημερινότητα της πόλης. Και γιατί η καθαριότητα έγινε τρόπος ζωής για την Αθήνα”. Σημειώνεται πως έγινε επιχείρηση καθαριότητας, σε δρόμους και πεζοδρόμια της 1ης Δημοτικής Κοινότητας, στην Νεάπολη Εξαρχείων που σκουπίστηκαν σχολαστικά, καθαρίστηκαν και απολυμάνθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον δήμο, “οι κυριακάτικες παρεμβάσεις καθαριότητας ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο και καλύπτουν μικρούς και μεγαλύτερους δρόμους, μίας, κάθε φορά Δημοτικής Κοινότητας”.

Καταγγελία από Λαϊκή Συσπείρωση για τα σχολεία

Η εικόνα της Αθήνας, ειδικά των γειτονιών είναι πολύ άσχημη, όσον αφορά τα σκουπίδια, την ποιότητα των πεζοδρομίων, την ευκολία στη μετακίνηση κ.α., ωστόσο πρόσφατα η παράταξη του ΚΚΕ, Λαϊκή Συσπείρωση, κατήγγειλε πως τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία θα ανοίξουν με ανεπαρκές προσωπικό καθαριότητας, μετά το κλείσιμο λόγω πανδημίας. Σε ανακοίνωση αναφέρουν πως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος “ενημέρωσε τις Σχολικές Επιτροπές ότι τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας, δεν έκαναν δεκτό το αίτημα του Δήμου για την πρόσληψη περίπου 250 εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, για να καλυφθούν οι ανάγκες του Ιουνίου”. Πρόσθεσε πως η διοίκηση του Δήμου, πέταξε το μπαλάκι στις Σχολικές Επιτροπές, να προχωρήσουν αυτές σε προσλήψεις μέχρι τις 26 Ιουνίου, επιδοτώντας τους με το ποσό των 100.000 ευρώ και τις 14 Σχολικές Επιτροπές του Δήμου.

Σημειώνεται πως με ΦΕΚ της 28ης Μαΐου, εγκρίνεται πρόσθετη χρηματοδότηση 2 εκ. ευρώ για το έργο των σχολικών καθαριστών- τριών κατά το σχολικό έτος 2019-2020,”λόγω αυξημένων αναγκών καθαριότητας των σχολικών μονάδων κατά τη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος, οι οποίες προκύπτουν από την επαναλειτουργία των σχολείων και τα ληφθέντα μέτρα τήρησης κοινωνικών αποστάσεων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού COVID-19″.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις