Ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Παναστασίου, αναφέρει σε συνέντευξή του πως “ο στόχος τον οποίο έχουμε θέσει ως δήμος, είναι να εξοικειώσουμε ακόμη περισσότερο τους συμπολίτες μας με την ηλεκτροκίνηση, δημιουργώντας σταδιακά μια πόλη πιο φιλική προς το περιβάλλον” και προσθέτει πως θα τοποθετηθούν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου 81 ηλεκτρικά ποδήλατα σε εννέα ειδικούς χώρους μέσα στην πόλη, ώστε να καλύπτουν ένα μεγάλο τμήμα της, όπως ο δημοτικός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, οι πλατείες Δημάδη και Άρη Βελουχιώτη, τα δικαστήρια, ο περιβάλλον χώρος του πανεπιστημίου, πεζόδρομοι κ.α., προκειμένου να μπορούν να τα χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

Δύο από τους σταθμούς θα διαθέτουν βάση για ποδήλατα ΑΜΕΑ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΜΠΕ, ο προϋπολογισμός είναι 500.000 ευρώ και το πρόγραμμα εντάσσεται στη “Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη“. Στους σταθμούς θα τοποθετηθεί αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα στους πολίτες να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν και στη συνέχεια να το επιστρέφουν σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης.

“Σύντομα, σε εννέα σημεία της πόλης μας, οι Αγρινιώτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ποδήλατο για να απολαμβάνουν, είτε τη βόλτα τους είτε να το χρησιμοποιούν για τις υποχρεώσεις τους, χωρίς να αναγκάζονται να πάρουν το αυτοκίνητό τους” δήλωσε ο κ. Παπαγεωργίου στο ΑΜΠΕ και πρόσθεσε: “Πρόθεση μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε, να ενημερώσουμε και, κυρίως, να προτρέψουμε τους πολίτες να αποκτήσουν μια, πιο φιλική, στάση προς το περιβάλλον. Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την πόλη μας πιο πράσινη και ανθρώπινη. Άλλωστε, στόχος του δήμου είναι να υιοθετήσουν οι δημότες, με τη βοήθεια των ηλεκτρικών ποδηλάτων, μια διαφορετική κουλτούρα στον τρόπο μετακίνησης μέσα στην πόλη, ο οποίος μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των ρύπων”.