Τραγική κατάληξη είχε ένα ελάφι στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας πριν από λίγες ημέρες ενώ ένα δεύτερο γλίτωσε την τελευταία στιγμή, εξαιτίας της ανθρώπινης απερισκεψίας. Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους που εξέτασαν τα ελάφια, υπέφεραν από στομαχικό ίλιγγο και πρήξιμο εντέρου από υπερβολική κατάποση ψωμιού, τυριών και φρούτων που έδωσαν οι επισκέπτες στα ζώα.

Όπως αναφέρουν οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής πριν λίγες Κυριακές, το περίπολο του Ε.ΔΑΣ.Α. εντόπισε ένα μεγαλόσωμο θηλυκό ελάφι, που κειτόταν στο ρέμα βόρεια του Πάρκου των Ψυχών.  Το ζώο βρέθηκε σε κακή κατάσταση, μετά από υπόδειξη επισκεπτών και περιπατητών του βουνού και αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιοι φορείς – το Δασαρχείο και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, που απέστειλαν άμεσα κλιμάκια.

Σύμφωνα με κτηνίατρο που εξέτασε το άρρωστο ελάφι, το ζώο έπαθε «στομαχικό ίλιγγο, πρήξιμο εντέρου, πρήξιμο κοιλιάς, προφανώς από υπερβολική κατάποση ψωμιού που τις έδωσαν οι παρευρισκόμενοι και σε συνδυασμό με τυριά και φρούτα». Το συγκεκριμένο ελάφι γλίτωσε τελικά το θάνατο αλλά μια εβδομάδα νωρίτερα, ένα άλλο ζώο είχε χάσει την ζωή του, κάτω από παρόμοιες συνθήκες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα ζώα έλαβαν ως τροφή τυρόπιτες, σάντουιτς με ζαμπόν και τσιπς που πέταξαν ορισμένοι επισκέπτες στη Πάρνηθα.

Οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής κάνουν έκκληση στους επισκέπτες και περιπατητές του βουνού με ανακοίνωσή τους:

«Θερμή παράκληση προς όλους τους επισκέπτες: Μην ταΐζετε τα άγρια ζώα ! Υπάρχει πληθώρα τροφής στο δάσος για όλους. Σεβαστείτε τα ζώα και τις οδηγίες των αρχών».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις