Όλα αυτά σε μια μεγάλη επιχείρηση κατά της λαθροθηρίας στην ευρύτερη περιοχή της Βενετίας σε ένα από τα Δέλτα της Ευρώπης που βρίσκουν καταφύγιο το χειμώνα σπάνια πτηνά.

Συγκεκριμένα στο Po Delta και τις επαρχίες Ροβίγκο, Φεράρα, Βενετία και Ραβένα όπου κυνήγι από όλο τον κόσμο συρρέουν για να κυνηγήσουν νόμιμα ή παράνομα.

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας εντός και εκτός ενός αριθμού κυνηγότοπων σε λιμνοθάλασσες και υγρότοπους. Έγινε έρευνα στα σπίτια μερικών από τους 22 λαθροκυνηγούς, με αποτέλεσμα να βρεθούν σχεδόν 1.000 νεκρές πάπιες, οι οποίες προορίζονταν να πωληθούν στη μαύρη αγορά, να πωληθούν σε γκουρμέ εστιατόρια της Βόρειας Ιταλίας. Σπάνια είδη πάπιας μαζί με μια λευκή μετωπική Χήνα, ένα προστατευόμενο είδος, βρέθηκαν σε καταψύκτες.

Κατασχέθηκαν εννέα παράνομες συσκευές προσέλκυσης πτηνών. Μεταξύ των 22 ατόμων ένας συνελήφθη για κατοχή παράνομων όπλων στο σπίτι του στην Καμπάνια Λούπια (Βενετία). Κατασχεθέντα όπλα
Εντοπίστηκε ένα εργαστήριο για παράνομη σφαγή και κτασχέθηκαν επίσης σημαντικά έγγραφα χρήσιμα για μελλοντικές έρευνες.

«Το Po Delta, ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους στην Ευρώπη για αποδημητικά πτηνά, είναι επίσης ένα σημείο λαθροθηρίας σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά της λαθροθηρίας», δήλωσε ο Aldo Verner, πρόεδρος μιας οργάνωσης κατά της λαθροθηρίας. «Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι μια περιοχή παγκόσμιας φυσικής σημασίας, όπως το Po Delta, εξακολουθεί να μην είναι εθνικό πάρκο. Ήρθε η ώρα να επουλωθεί αυτή η πληγή » συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις