Η κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα να συντάξει και να θέσει σε διαβούλευση έναν «κλιματικό νόμο». Σκοπός του είναι να συμβάλει και η Ελλάδα στη γενικότερη πολιτική που υπαγορεύει η επιστήμη και ασπάστηκε η ΕΕ, για μείωση της εκπομπής θερμοκηπικών ρύπων και συγκράτηση της υπερθέρμανσης του Πλανήτη κάτω του 1.5οC έως το τέλος του 21ου αιώνα.

Αυτή είναι μια κοινή προσπάθεια της πολιτικής, της επιστήμης και της κοινωνίας. Δεν χρειαζόμαστε «ψεκασμένους» αντιπερισπασμούς, ούτε επιχειρήσεις παραπληροφόρησης.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει να παίξει σημαντικό ρόλο στην εθνική αυτή προσπάθεια. Τα μηνύματα της ΕΜΥ μπαίνουν σε όλα τα σπίτια. Η ΕΜΥ μπορεί να εκπαιδεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει προς μια θετική κλιματική πολιτική.

Δυστυχώς όμως, η ΕΜΥ διευθύνεται σήμερα από τον μετεωρολόγο Θεοδωρή Κολυδά, ο οποίος έχει ακραίες απόψεις για το ζήτημα και κάνει συστηματικά αντιεπιστημονικό ακτιβισμό. Εδώ και πάνω από ένα χρόνο π.χ. ο ΘΚ συνυπέγραψε την ψευδοεπιστημονική διακήρυξη «Η Κλιματική Κρίση δεν υπάρχει» στην οποία υποστηρίζεται πως ο Πλανήτης δεν θερμαίνεται, πως τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν αυξάνουν, πως οι εκπομπές CO2 «είναι ευλογία» κ.ά.

Το αντίστοιχο θα ήταν να είναι επικεφαλής του ΕΟΔΥ ένας διαπρεπής influencer αρνητής του κορoνοϊού!

Ζητάμε από την Κυβέρνηση να απαλλάξει τον Θεοδωρή Κολυδά από τα κρατικά του καθήκοντα ως διευθυντής της ΕΜΥ, ώστε ο έγκυρος οργανισμός να ενταχθεί και πάλι στην επιστημονική κοινότητα και να στοιχηθεί με την εθνική, ευρωπαϊκή και πανανθρώπινη προσπάθεια να τιθασευτεί η Κλιματική Κρίση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις