Η Πυροσβεστική εντόπισε 4 διαφορετικές εστίες φωτιάς στο δάσος του Σέιχ Σου! Κάτι που αυξάνει το ενδεχόμενο εμπρησμού. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει μεταβεί στην περιοχή, με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη.

Drone της πυροσβεστικής θα σηκωθεί το απόγευμα της Τρίτης για να καταμετρήσει πόσα στρέμματα κάηκαν. Μία από τις εστίες φωτιάς εκδηλώθηκε μόλις 300-400 μέτρα από το ζωολογικό κήπο του δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για χώρο που είχε καθαριστεί μετά και την πρόσφατη επίσκεψη-παρέμβαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαραδλιά στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως για περισσότερες από τέσσερις ώρες επιχείρησαν εναέρια μέσα ενώ η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο το απόγευμα. Η αντίδραση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση και έτσι η εστία δεν επεκτάθηκε. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή κάνοντας ρίψεις νερού, ενώ τα εναέρια μέσα μέχρι πριν λίγη ώρα προέβαιναν και αυτά σε προληπτικές ρίψεις νερού.

Όπως είναι λογικό η φωτιά είχε άμεση, αρνητική επίδραση και στο περιβάλλον, μιας και το δάσος κάηκε, όπως μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω εικόνες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις