«Καζάνι» που βράζει είναι η χώρα μας για ακόμη ένα εικοσιτετράωρο. Οι υψηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται, κάνοντας την ατμόσφαιρα αφόρητη. Υπενθυμίζεται πως χθες Δευτέρα 2/8, η Ελλάδα σημείωσε πανευρωπαϊκό ρεκόρ θερμοκρασίας, καταλαμβάνοντας τις πέντε πρώτες θέσεις στη λίστα με τις υψηλότερες θερμοκρασίες στην Ευρώπη!

LIVE η πορεία του καιρού στην Ελλάδα

Μάλιστα, η θερμοκρασία στη Μακρακώμη Φθιώτιδας έφτασε τους 46,3 βαθμούς Κελσίου, ενώ ανάλογες θερμοκρασίες αναμένεται να σημειωθούν και σήμερα.

«Κόλαση» η θερμοκρασία εδάφους στην Ελλάδα

Ενδεικτική των «καυτών» θερμοκρασιών που επικρατούν στη χώρα μας, αλλά και τη γειτονική Τουρκία που πλήττεται από πρωτοφανείς πυρκαγιές, είναι η εικόνα από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Sentinel για το πρόγραμμα Copernicus.

H θερμοκρασία εδάφους (και όχι αέρος που χρησιμοποιείται στις μετεωρολογικές προβλέψεις) αγγίζει και τους 53 βαθμούς Κελσίου!

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις χειρότερες θερμοκρασίες από το 1987 και η Τουρκία επηρεάζεται από σοβαρές πυρκαγιές», αναφέρεται σε tweet της ευρωπαϊκής υπηρεσίας.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, σχολίασε σχετικά: «Εντυπωσιακή δορυφορική καταγραφή από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο sentinel! Προσοχή βεβαια δεν είναι η θερμοκρασία που μετριέται στους μετεωρολογικους κλωβους κσι έχουμε συνηθίσει να ακούμε και στην οποία αναφέρονται οι προγνωσεις. Εδώ είναι η land surface temperature».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις