Πάνω από 100 είναι οι εγκλωβισμένοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν παγιδευτεί λόγω της φωτιάς στο χωριό Κλάδεος. Όπως είπε φανερά συγκλονισμένη τηλεθεάτρια του Open η οποία μένει στην Αθήνα αλλά έχει τη μητέρα της στο χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας, η εντολή για εκκένωση δόθηκε από χθες, Τετάρτη αλλά αρκετοί κάτοικοι δεν έχουν φύγει.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας μεταξύ των ατόμων που έχουν εγκλωβιστεί είναι μητέρες με τα παιδιά τους αλλά και ηλικιωμένοι.

«Το χωριό έχει δύο εισόδους και καίγονται και οι δύο» σημείωσε η κ. Κανέλλα.

«Η μαμά μου είναι πρόεδρος στο χωριό. Προσπαθεί να βρει τρόπο να διώξει κόσμο, δεν έχει όμως βρει» ανέφερε τονίζοντας «δεν έχουν ρεύμα από χθες, ό,τι μπορούν κάνουν με βυτία και με κλαδιά, είναι κατάκοποι είναι κουρασμένοι».

«Η φωτιά πηγαίνει στα σπίτια, θα καούν» δήλωσε απευθύνοντας έκκληση στις Αρχές να απεγκλωβίσουν τα άτομα που βρίσκονται στο χωριό.

Δραματικές στιγμές

Δραματικές στιγμές αυτή την ώρα σε Βύλιζα και Χελιδόνι ενώ αυτοψία στην περιοχή πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εντολή για εκκένωση ακόμη οκτώ κοινοτήτων στην περιοχή της Ηλείας έδωσε η Πυροσβεστική και ενώ μαίνεται εκτός ελέγχου η μεγάλη φωτιά στην περιοχή.

Συγκεκριμένα εστάλη μήνυμα για εκκένωση στους κατοίκους των κοινοτήτων Δήλιζα, Πεύκες, Άνω – Κάτω Λούβρο, Μουριά, Λινάρια, Καμένα και Βίλλια, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για την κοινότητα Χελιδόνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive δόθηκε εντολή στα οχήματα της Πυροσβεστικής να παραμείνουν σε ασφαλές σημείο καθώς η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη για την ασφάλεια των πυροσβεστών.

Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί για την δουλειά των πυροσβεστών η άρνηση κατοίκων των περιοχών αυτών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, οι οποίοι καταβάλλουν πραγματικό αγώνα προκειμένου να τους μεταπείσουν και να σώσουν τις ζωές τους.

Αυτοψία Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε νωρίτερα αυτοψία στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, αρμόδιοι φορείς του παρουσίασαν τη λειτουργία του αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης και ενημερώθηκε αναλυτικά για τις εξελίξεις στα ενεργά μέτωπα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι είναι ανάγκη να γίνουν παρεμβάσεις προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη θωράκιση αλλά και να γίνουν άμεσα αυτοψίες και μελέτη για τυχόν διαβρώσεις και πρόληψη άλλων καταστροφών.

Επίσης τοπικοί φορείς υπογράμμισαν στον πρωθυπουργό την ανάγκη να ξεκινήσουν αμέσως ενέργειες για την καλύτερη θωράκιση των περιοχών και την αποτελεσματικότητα της πυρόσβεσης, όταν παρίσταται ανάγκη, όπως επίσης και για την αποφυγή πλημμυρών εκεί που έχουν προκληθεί διαβρώσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις