Στις αυλές των σπιτιών στον Προφήτη Ηλεία και στα πρώτα σπίτια του οικισμού, έχει φθάσει η νέα φωτιά στα Βίλια. Σύμφωνα με πληροφορίες σπίτια έχουν καεί στον Προφήτη Ηλία αλλά και στις παρυφές του οικισμού των Βιλίων.

Ο δήμαρχος και πηγές της πυροσβεστικής κάνουν λόγο για νέα φωτιά στα Βίλια, που δεν έχει σχέση με αυτή που κατέκαψε την περιοχή τις προηγούμενες ημέρες και αφήνουν υπόνοια για εμπρησμό. Στην ίδια κατεύθυνση και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Η νέα αυτή φωτιά στα Βίλια ξεκίνησε σε σημείο 8 χλμ. ανατολικά των Βιλίων, στη θέση Κάζα στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Προφήτης Ηλίας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ η φωτιά στα Βίλια οριοθετήθηκε στο νότιο κομμάτι, και στο δυτικό κομμάτι δίνεται μάχη να μην επεκταθεί σε Κιθαιρώνα και Βίλια.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, στις 12:30 εστάλη μήνυμα από το 112 για προληπτική εκκένωση των Βιλίων και του Προφήτη Ηλία. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη έχουν ήδη καταστραφεί αποθήκες και εγκαταλελειμμένα κτίσματα έξω από τους οικισμούς που εκκενώθηκαν. Ο ίδιος άφησε υπόνοιες για εμπρησμό καθώς οι φωτιές ξέσπασαν φωτιές σε απόσταση 300 μέτρων η μια εστία από την άλλη κι έγιναν τεράστιο ενιαίο πύρινο μέτωπο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε νωρίτερα ότι το μέτωπο ξεπερνούσε τα 3 χιλιόμετρα. Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης, έκανε λόγο από την πλευρά του για μια δύσκολη εστία.

«Είναι αρκετά μεγάλη η φωτιά και οι άνεμοι πολύ ισχυροί. Καίει σε δυο μέτωπα. Τα ελικόπτερα μπορούν και επιχειρούν και πλέον και τα Canadair» είπε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις