Σε υγειονομική βόμβα έχει μετατραπεί παράνομη χωματερή στον Ασπρόπυργο με τους κατοίκους της περιοχής να κάνουν έκκληση για τη ζωή τους. Οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν καθημερινά τοξικούς καπνούς που δημιουργούν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα στην περιοχή.

Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν πως οι καπνοί αυτοί προέρχονται από σκουπίδια που είναι θαμμένα στην περιοχή. Οι ίδιοι αναφέρουν πως αυτή η κατάσταση έχει μετατραπεί σε καθημερινότητα από το καλοκαίρι όταν και ξέσπασε μία φωτιά στην περιοχή κάτω από άγνωστες συνθήκες. Η φωτιά σβήστηκε με ρίψη χώματος, όμως λίγες ώρες αργότερα ξεκίνησε να αναδύεται αυτός ο καπνός, με την κατάσταση να συνεχίζεται.

«Έχει ενημερωθεί η Περιφέρεια αλλά δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση, κάνουμε έκκληση για τη ζωή μας» ανέφερε στο Open κάτοικος της περιοχής λέγοντας παράλληλα πως υπάρχουν δεκάδες τέτοιοι χώροι στην περιοχή και πως η Δυτική Αττική αντιμετωπίζεται «σαν σκουπιδότοπος όλης της Αττικής».

Παρεμβαίνοντας στο ίδιο κανάλι, ο δήμαρχος της πόλης Νίκος Μελετίου δήλωσε αναρμόδιος: «Έχουμε ενημερώσει την Περιφέρεια, τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος του υπουργείου αλλά δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Τα χέρια μας είναι δεμένα. Οι κάτοικοι έχουν απόλυτο δίκιο, αλλά ως δήμος δεν έχουμε αρμοδιότητα να απομακρύνουμε τα υλικά από μια παράνομη χωματερή. Έχουμε ενημερώσει τους αρμόδιους, αλλά δεν έχουμε λάβει απάντηση. Αναρωτιόμαστε και εμείς. Πότε θα παρέμβουν οι αρμόδιοι φορείς;».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις