Μία νεφική μάζα από τη νοτιοδυτική Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Κυριακής φαίνεται να κινείται από τα δυτικά – νοτιοδυτικά προς τα βόρεια – βορειοανατολικά, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Αυτή η συννεφιά θα δώσει βροχές και ίσως και κάποιες τοπικές καταιγίδες, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, στα περισσότερα δυτικά τμήματα», τονίζει ο έμπειρος μετεωρολόγος της ΕΡΤ.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι ήπιος και οι συννεφιές θα είναι ολοένα και λιγότερες ενώ από το απόγευμα του Σαββάτου τα σύννεφα θα πυκνώσουν προς τα δυτικά και ίσως αφήσουν κάποιες τοπικές βροχές.

Την Κυριακή, μία νεφική μάζα από τη νοτιοδυτική Ευρώπη θα φτάσει στη χώρα και μέχρι το απόγευμα και το βράδυ ίσως δώσει βροχές και τοπικές καταιγίδες στα περισσότερα δυτικά τμήματα της χώρας, ίσως και σε ανατολική Πελοπόννησο και Στερεά.

Όπως υπογράμμισε ο Σάκης Αρναούτογλου δεν αποκλείεται να απλωθεί αυτή η βροχοφόρα συννεφιά και να φτάσουν από το απόγευμα προς το βράδυ κάποιες τοπικές βροχές στην ανατολική Πελοπόννησο, στην ανατολική Στερεά και στην Αττική.

Τέλος, όπως ανέφερε, τα σύννεφα και τη Δευτέρα θα είναι πυκνά και αναμένονται περισσότερες τοπικές βροχές.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

Ήπιος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή 12 Νοεμβρίου καθώς σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγαλύτερα σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Θα έχουμε βέβαια και τοπικές συννεφιές προς τα ανατολικά ηπειρωτικά, το δυτικό Αιγαίο και προς τη βόρεια Κρήτη χωρίς όμως να προβληματίζουν.

Το Σάββατο το σκηνικό θα είναι παρόμοιο, όμως, σιγά – σιγά, και κυρίως από την Κυριακή, θα έχουμε βροχές σε αρκετές περιοχές κυρίως από την οροσειρά της Πίνδου και δυτικότερα καθώς συννεφιές από το βαρομετρικό χαμηλό που εδώ και μέρες έχει εγκλωβιστεί στην περιοχή της Ιταλίας θα καταφέρουν να κινηθούν προς τη χώρα μας. Αυτές οι βροχές θα είναι έντονες και τη Δευτέρα στα δυτικά, κεντρικά και νότια ενώ άστατος θα είναι ο καιρός και την Τρίτη.

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος του Open καθώς θα οδεύουμε στα μέσα της άλλης εβδομάδας το σκηνικό θα γίνει πιο χειμωνιάτικο καθώς θα κατέβουν από τα Βαλκάνια ψυχρές αέριες μάζες που θα φέρουν σημαντική πτώση της θερμοκρασίας ενώ δεν αποκλείεται τα πρώτα χιόνια για τον φετινό χειμώνα να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα της Βόρειας Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις