Στη Νέα Υόρκη ο Πέτρος Κόκκαλης, εκπροσωπώντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Πολιτικό Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου για τους Βιώσιμους Στόχους Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Στο Πολιτικό Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη για τη βιώσιμη ανάπτυξη θα εκπροσωπεί την Αριστερά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Κόκκαλης, που ήταν και ο εισηγητής της πρόσφατης Έκθεσης για την Υλοποίηση και Επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, των Επιτροπών Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (23/6/2022).

To Πολιτικό Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου που θα διαρκέσει από 13-15 Ιουνίου αποτελεί την κύρια «πλατφόρμα» των Ηνωμένων Εθνών για την παρακολούθηση της προόδου για την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Οι εργασίες του Φόρουμ θα επικεντρωθούν σε πολιτικές ανάκαμψης για την άρση των συνεπειών της πανδημίας του COVID-19 και στην κινητοποίηση των χωρών για την υλοποίηση των στόχων της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με έμφαση στην Παιδεία, την Ισότητα των Φύλων, την Υποθαλάσσια Ζωή και τη Διεθνή Συνεργασία στην επίτευξη της Ατζέντας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα παρουσιαστεί αυτοαξιολόγηση από 44 χώρες, ενώ στο τέλος του Φόρουμ θα υιοθετηθεί υπουργική δήλωση με τα αποτελέσματα της συνόδου

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις