Καιρός επόμενων ημερών: Όπως ανέφερε στο OPEN ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, το ατμοσφαιρικό «βουνό» που βρίσκεται πάνω από την περιοχή μας και την κεντρική και νότια Ευρώπη εξακολουθεί να εμποδίζει τη μετατόπιση των βαρομετρικών χαμηλών από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Αυτό έχει ως συνέπεια η καλοκαιρία να επιμείνει σήμερα και αύριο, Τετάρτη, με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, την Τρίτη θα επικρατήσει γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα, με τοπικές συννεφιές προς τα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη και τη θερμοκρασία να φτάνει τους 24 και 26 βαθμούς. Στην Αττική, όπως είπε, ο καιρός θα είναι εξαιρετικός, με ηλιοφάνεια και κάποιες τοπικές συννεφιές στα πιο ανατολικά και βόρεια τμήματα. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως και τους 24 βαθμούς στο κέντρο.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι πολύ καλός, με ηλιοφάνεια και τοπικές συννεφιές στα πιο νότια τμήματα (Χαλκιδική) και τη θερμοκρασία να φτάνει τους 24 βαθμούς το μεσημέρι.

Πότε αλλάζει ο καιρός

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η τελευταία ημέρα καλοκαιρίας θα είναι η Πέμπτη. Δείχνοντας τον σχετικό χάρτη, ο μετεωρολόγος υποστήριξε ότι ένα κύμα βροχών ξεκινά από τη δυτική Ευρώπη, όμως, αρχικά, δεν θα καταφέρει να περάσει μέσα από το ατμοσφαιρικό «βουνό».

Σταδιακά όμως, «από τα κεντρικά τμήματα της Γηραιάς Ηπείρου θα σχηματιστεί ένα δευτερεύον βαρομετρικό χαμηλό, μια δευτερεύουσα ύφεση, η οποία θα πάρει ενέργεια από τη θάλασσα της Αδριατικής και θα φτάσει και στην περιοχή μας».

Ο κ. Μαρουσάκης εκτιμά ότι τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το απόγευμα και βράδυ της Παρασκευής και πως θα εκδηλωθούν αρκετές βροχές και καταιγίδες μέσα στο σαββατοκύριακο, φέρνοντας και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις