Εκατοντάδες υπάλληλοι του Twitter εγκαταλείπουν την εταιρεία αρνούμενο να αποδεχθούν το τελεσίγραφο που έδωσε στους υπαλλήλους ο Έλον Μασκ είτε να δεσμευτούν στο νέο «σκληροπυρηνικό» εργασιακό περιβάλλον της εταιρείας ή να φύγουν.

Ο mr Twitter όμως βρέθηκε αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη έκπληξη: Πολλοί περισσότεροι εργαζόμενοι απ’ όσους ανέμενε του είπαν «Όχι»  και αρνήθηκαν να εγγραφούν θέτοντας ενδεχομένως σε κίνδυνο τις λειτουργίες του Twitter, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα όπως σημειώνει το Bloomberg.

Τόσοι πολλοί υπάλληλοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν, ώστε δημιούργησε ένα σύννεφο σύγχυσης σχετικά με το ποιοι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν ακόμα πρόσβαση στην περιουσία της εταιρείας.

Το Twitter έκλεισε τα γραφεία του μέχρι τη Δευτέρα, σύμφωνα με ένα σημείωμα που είδε το Bloomberg. «Συνεχίστε να συμμορφώνεστε με την πολιτική της εταιρείας αποφεύγοντας να συζητάτε εμπιστευτικές πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον Τύπο ή αλλού», προστίθεται στο σημείωμα.

Τελικά, σύμφωνα με το Reuters, ο Έλον Μασκ μπήκε στη διαδικασία να συναντήσει σημαντικά στελέχη, προκειμένου να τα πείσει να παραμείνουν στην εταιρεία. Επιπλέον ενώ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ήταν αυστηρά κατά της εξ αποστάσεως εργασίας, έστειλε επίσης ένα ακόμη email την Πέμπτη, αμβλύνοντας τους τόνους του.

«Το μόνο που απαιτείται για την έγκριση είναι ο διευθυντής σας να αναλάβει την ευθύνη να διασφαλίσει ότι κάνετε μια εξαιρετική συνεισφορά», έγραψε, προσθέτοντας ότι το προσωπικό θα πρέπει να έχει αυτοπροσώπως συναντήσεις με τους συναδέλφους τους τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Δεν ήταν αρκετό. Τα εσωτερικά κανάλια επικοινωνίας του Twitter γέμισαν με υπαλλήλους που έδιναν ένα emoji χαιρετισμού, το οποίο έχει γίνει σύμβολο αποχώρησης από την εταιρεία. Το πρώην προσωπικό δημοσίευσε το χαιρετισμό δημόσια, μαζί με τα εσωτερικά του μηνύματα στο Slack.

Οι αποχωρήσεις περιλαμβάνουν πολλούς μηχανικούς που είναι υπεύθυνοι για την επιδιόρθωση σφαλμάτων, κάτι που εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη σταθερότητα της πλατφόρμας και προκαλεί συζητήσεις μεταξύ των ανώτερων στελεχών για το ποιοι από όσους αποχώρησαν πρέπει να επιστρέψουν, ανέφεραν νυν και πρώην υπάλληλοι, σύμφωνα με τον Guardian.

Το Twitter ανακοίνωσε αργότερα μέσω email ότι θα κλείσει τα «κτίρια των γραφείων μας» για τους εργαζομένους μέχρι τη Δευτέρα, ανέφεραν οι New York Times. Οι υπηρεσίες ασφαλείας της εταιρείας άρχισαν να διώχνουν υπαλλήλους από τα γραφεία το απόγευμα της Πέμπτης, είπε μια πηγή στο Reuters.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις