Silicon Valley Bank: Ο Τιμ Μαγιόπουλος ορίστηκε ως νέος διευθύνων σύμβουλος το πρωί της Δευτέρας, 13/3, αφού η κυβέρνηση απέλυσε τους υφιστάμενους διευθυντές, συμπεριλαμβανομένου του αφεντικού, Γκρεγκ Μπέκερ.

«Η Silicon Valley Bank, N.A., είναι ανοιχτή και διεξάγει τις δραστηριότητές της ως συνήθως», έγραψε ο Μαγιόπουλος σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτό το μήνυμα έφτασε σε όλους τους πελάτες χθες το απόγευμα.

«Είμαστε εδώ για να σας εξυπηρετήσουμε. Αναγνωρίζω ότι οι τελευταίες ημέρες ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για τους πελάτες μας και τους υπαλλήλους μας και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της εκπληκτικής κοινότητας που υπηρετούμε», είπε ο νέος CEO, δηλώνοντας: «Από σήμερα αναλαμβάνω καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στην εταιρεία».

Συμπλήρωσε ότι αναλαμβάνει τον ρόλο με «ταπεινότητα», «εμπειρία» και «εκτίμηση για την οικονομία της καινοτομίας».

Ποιος είναι ο Τιμ Μαγιόπουλος

Ο Τimothy J. Mayopoulos γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου 1959 από τον Harry B. Mayopoulos και τη σύζυγό του Eleanor Ida Mayopoulos. Ο πατέρας του ήταν τεχνικός αεροναυπηγικής, συνδικαλιστής και μέλος της United Auto Workers. Η μητέρα του εργαζόταν με μερική απασχόληση σε αλυσίδα πολυκαταστημάτων.

Πήρε πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ το 1980 και έκανε το διδακτορικό στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης το 1984.

Ο Μαγιόπουλος θεωρείται από πολλούς στον κλάδο ως αξιόπιστο στέλεχος με πείρα τόσο σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που είχαν πληγεί παλιότερα από κρίσεις όσο και στον τομέα της τεχνολογίας.

Εντάχθηκε στη Fannie Mae στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 και έφτασε να γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, επαναφέροντας την εταιρεία σε κερδοφορία και αποδίδοντας περισσότερα από 167 δισεκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα στους φορολογούμενους.

Ο Μαγιόπουλος αποχώρησε το 2018, και τον Ιανουάριο του 2019 εντάχθηκε στην τεχνολογική εταιρεία Blend, η οποία παρέχει λογισμικό βασισμένο σε cloud για να επιτρέπει σε τράπεζες, πιστωτικούς οργανισμούς, υποθηκοφύλακες και άλλες εταιρείες να επεξεργάζονται δισεκατομμύρια δολάρια ενυπόθηκων δανείων και καταναλωτικών τραπεζικών συναλλαγών ημερησίως.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του διετέλεσε γενικός σύμβουλος της Bank of America και εργάστηκε επίσης στις Deutsche Bank, Credit Suisse First Boston και Donaldson, Lufkin & Jenrette.

Θεωρείται ειδικός και στο πρόσωπό του συγκεντρώνεται μεγάλο μέρος αξιοπιστίας και ασφάλειας για τα εμπλεκόμενα μέρη.

«Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη σας»

Ο ίδιος ανέφερε στους πελάτες της Silicon Valley Bank στο ηλεκτρονικό του μήνυμα: «Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη σας και να υποστηρίξουμε εσάς και τις εταιρείες σας αυτή τη στιγμή».

Ο ιστότοπος της τράπεζας έχει πλέον ανανεωθεί και ενημερωθεί: «Η Silicon Valley Bridge Bank, N.A., είναι μια νεοσύστατη, πλήρους εξυπηρέτησης “τράπεζα-γέφυρα” που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εγγύησης Καταθέσεων (FDIC). Η τράπεζα είναι ανοιχτή για εργασίες και οι νέοι και υφιστάμενοι καταθέτες έχουν πλήρη πρόσβαση στα χρήματά τους».

Η πρόσληψη του Μαγιόπουλου και η άμεση, σίγουρη προσέγγισή του εκτιμάται από την κυβέρνηση ότι θα ηρεμήσει τις αγορές και θα καθησυχάσει τους πανικόβλητους επενδυτές, γράφει η Daily Mail.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις