Ισχυρή πτώση καταγράφει η μετοχή της Credit Suisse, μία ημέρα μετά την ανάπαυλα που της έδωσε η βοήθεια που προσέφερε η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας.

Η μετοχή της ελβετικής τράπεζας σημείωνε πριν από λίγα λεπτά πτώση κατά 11,10% στο 1,7975 ελβετικά φράγκα, καθώς η τράπεζα πασχίζει να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Νέες απώλειες για την First Republic Bank

Οι μετοχές της First Republic Bank υποχωρούν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές εν μέσω ανησυχιών ότι η κρίση απέχει πολύ από το να τελειώσει, παρά τις προσπάθειες των μεγαλύτερων τραπεζών να περιορίσουν την αναταραχή συμφωνώντας να προσθέσουν καταθέσεις 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον δανειστή.

Η αστάθεια των τιμών των μετοχών συνεχίστηκε αφότου η First Republic ανέστειλε τις πληρωμές μερισμάτων της και δήλωσε ότι θα επικεντρωθεί στη μείωση του δανεισμού της. Η μετοχή νωρίτερα έχανε 17%, έχοντας κλείσει με κέρδη 10% εν μέσω ρεκόρ ημερήσιου όγκου συναλλαγών, καθώς σχεδόν δώδεκα μεγαλύτερες τράπεζες ενώθηκαν σε ένδειξη υποστήριξης προς την εταιρεία.

Η διάδοση του κινδύνου οικονομικής μετάδοσης για την επίτευξη “ψευδούς αίσθησης εμπιστοσύνης” στην First Republic Bank είναι “κακή πολιτική”, δήλωσε ο Μπιλ Άκμαν της Pershing Square σε ένα tweet. Ο ακτιβιστής επενδυτής είπε ότι οι κινήσεις των μεγαλύτερων τραπεζών των ΗΠΑ να καταθέσουν 30 δισεκατομμύρια δολάρια στην First Republic “έθεσαν περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις”.

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε η SVB Financial Group

Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 11 λόγω πτώχευσης υπέβαλε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης η SVB Financial Group.

Σύμφωνα με τους Financial Times, πρόκειται για τη μητρική εταιρεία της Silicon Valley Bank, της μονάδας λήψης καταθέσεων που έχει διαχωριστεί και τώρα εποπτεύεται από την Federal Deposit Insurance Corporation.

Η SVB Financial Group δήλωσε ότι οι μονάδες της επενδυτικής τραπεζικής και δανεισμού – SVB Securities και SVB Capital – δεν συμπεριλήφθηκαν στην αίτηση πτώχευσης, αλλά ότι «σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία που εποπτεύεται από το δικαστήριο για να αξιολογήσει στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις για την SVB Capital, την SVB Securities και τα άλλα περιουσιακά στοιχεία και επενδύσεις της Εταιρείας».

Με πληροφορίες από capital.gr, euro2day.gr, ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις