Ενώνουν τις δυνάμεις τους η εταιρεία «Πράσινο Λάδι» της Motor Oil και η AVIN & Coral -πρατήρια με το σήμα Shell- με στόχο να φέρουν τους πολίτες πιο κοντά στην έννοια της κυκλικής οικονομίας και την ανακύκλωση.

Oι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα ανακύκλωσης του χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού, εύκολα και γρήγορα και με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα.

Η «Πράσινο Λάδι» διευρύνει τα σημεία συλλογής οικιακού λαδιού, αξιοποιώντας το εκτεταμένο δίκτυο των πρατηρίων AVIN και Shell. Για αρχή 32 συνολικά πρατήρια, 10 της εταιρείας AVIN και 22 της Shell, έχουν τοποθετήσει ειδικούς κάδους για την ανακύκλωση του χρησιμοποιημένου μαγειρικού λαδιού, με στόχο περισσότερα πρατήρια του δικτύου, σε βάθος χρόνου, να διαθέτουν τους ειδικούς κάδους.

Συλλογή αποβλήτων ελαίων

Η εταιρεία «Πράσινο Λάδι», συλλέγει ετησίως περίπου 25,000 τόνους απόβλητων ελαίων, τους οποίους σήμερα ανακυκλώνει, χρησιμοποιώντας τους για παραγωγή πράσινου καυσίμου με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Το καύσιμο «βιοντίζελ από χρησιμοποιημένο οικιακό λάδι» είναι το καθαρότερο από τα γνωστά καύσιμα, με εξαιρετικά μικρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα (μείωση αερίων θερμοκηπίου κατά 88%) και είναι κατάλληλο για την κίνηση οχημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρησιμοποιημένα οικιακά λάδια είναι εξαιρετικά ρυπογόνα, επιβαρύνουν το σύστημα αποχετεύσεων και ευθύνονται για την αύξηση του ποσοστού θνησιμότητας της υδρόβιας χλωρίδας και πανίδας.

Πλέον, οι πολίτες μπορούν να συμβάλουν έμπρακτα στην κυκλική οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος απλά τοποθετώντας το χρησιμοποιημένο μαγειρικό τους λάδι (ελαιόλαδο, σπορέλαια [ηλιέλαιο, σογιέλαιο, αραβοσιτέλαιο, βαμβακέλαιο, φοινικέλαιο], πυρηνέλαιο, παλιά ταγκισμένα λάδια) μέσα σε ένα πλαστικό μπουκάλι και έπειτα αφήνοντάς το, σε έναν από τους ειδικούς κάδους που θα βρουν σε πολλά σημεία ανά την Ελλάδα με την ένδειξη Πράσινο Λάδι αλλά και σε επιλεγμένα πρατήρια AVIN και Shell.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις