Φρίκη στην Πάτρα: Νονός 15χρονης που αποκαλούσε «μπαμπά» τη μαστίγωσε με καλώδιο και τη γρονθοκόπησε
Το κορίτσι ζει από τα 7 της χρόνια με τον κατηγορούμενο και τη σύζυγό του, αφού πέθαναν οι γονείς της.

Σοκ προκαλεί στην Πάτρα η είδηση ότι ένας 54χρονος που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία και σωματική βλάβη, σε βάρος 15χρονης στην Πάτρα, είναι ο νονός και θείος του κοριτσιού.
Η ανήλικη, που με εισαγγελική εντολή φιλοξενείται στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, αν και απομακρύνθηκε από το σπίτι όπου διέμενε, παραμένει φοβισμένο. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν στιγμές που είναι ιδιαίτερα ανήσυχη λέγοντας πως «φοβάται ότι θα τη βρει και θα τη σκοτώσει».
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν σε βάρος του 54χρονου στο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας, στην Πάτρα, τον τελευταίο μήνα επιτέθηκε και χτύπησε τη 15χρονη -με καταγωγή από τη Μολδαβία- τουλάχιστον δύο φορές, στο σπίτι όπου διαμένουν. Την πρώτη φορά πριν το Πάσχα, τη μαστίγωσε στην πλάτη και στα χέρια με καλώδιο φορτιστή κινητού τηλεφώνου, «προκαλώντας μελανιές και κοκκινίλες στο σώμα της». Η δεύτερη επίθεση καταγράφηκε στις 9 Μαΐου, όταν ο κατηγορούμενος τη γρονθοκόπησε.
Είχε αυτοκτονικές τάσεις
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησο», μαζί με τη σύζυγό του, ανέλαβαν την επιμέλεια του παιδιού από την ηλικία των 7 ετών, οπότε έφυγαν από τη ζωή οι γονείς της. Μάλιστα, το κορίτσι αποκαλούσε «μπαμπά και μαμά» τον φερόμενο ως κακοποιητή της και τη γυναίκα του, οι οποίοι είναι γονείς ενός ανήλικου παιδιού.
Αποτέλεσμα της κακοποίησης που φέρεται να υφίστατο η 15χρονη, ήταν κατά πληροφορίες, ν’ αρχίζει ν’ αυτοτραυματίζεται, ενώ είχε εκδηλώσει αυτοκτονικό ιδεασμό.
Οι Αρχές της Πάτρας κινητοποιήθηκαν μετά από καταγγελία που έγινε στον Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Το πρόσωπο που κάλεσε τη γραμμή βοήθειας «1256» εκπέμποντας SOS, ήταν η ίδια η ανήλικη. Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Γιαννόπουλος, δήλωσε λακωνικά: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα μας καλούν τα ίδια τα παιδιά και μας ζητάνε να πάμε μαζί τους, για να καταθέσουν. Το 45% των κλήσεων είναι από παιδιά».