Ακόμα μία υπόθεση παιδικής (-)γραφίας, μέσω διαδικτύου, εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 28χρονου.

Μετά από ψηφιακή ανάλυση πληροφοριακού υλικού, προέκυψε ότι ο δράστης κατείχε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, στην οικία του, εικόνες και βίντεο με υλικό (-)γραφίας ανηλίκων, αρκετά εκ των οποίων με παιδιά κάτω των 15 ετών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, διενεργήθηκε ψηφιακή έρευνα και ανάλυση δεδομένων και στοιχείων, ενώ εκδόθηκε παραγγελία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης. Από την αστυνομική έρευνα, πρόεκυψε η εμπλοκή του προαναφερόμενου στην υπόθεση και κλιμάκιο αστυνομικών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, πήγαν στην οικία του 28χρονου, σε περιοχή της Αττικής, στην οποία βρισκόταν η μητέρα του.

Από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης που εντοπίστηκαν στο δωμάτιο του δράστη, βρέθηκαν αποθηκευμένα χιλιάδες αρχεία (-)γραφίας ανηλίκων.

Κατόπιν προφορικής εντολής της προϊσταμένης της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, δεν τηρήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία, καθώς ο 28χρονος νοσηλεύεται, μη έχοντας φυσική πρόσβαση το τελευταίο δεκαπενθήμερο, στα ψηφιακά μέσα που βρίσκονται στην οικία του.

Στην έρευνα που έγιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ φορητές μονάδες αποθήκευσης, επτά εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ και έντεκα εξωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας, που σχηματίστηκε για την υπόθεση, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις