Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 51χρονου κρεοπώλη, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία, αντιποίηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, η Οικονομική Αστυνομία ενημερώθηκε ότι ένας άνδρας έκανε ελέγχους σε καταστήματα-κρεοπωλεία, με την ιδιότητα του αστυκτηνιάτρου και απαιτούσε χρηματικά ποσά, προκειμένου να μην βεβαιώνει παραβάσεις. Μετά την καταβολή των χρημάτων υπέγραφε στο βιβλίο αστυκτηνιατρικών επιθεωρήσεων και έθετε σφραγίδα με ονοματεπώνυμο και την επαγγελματική ιδιότητα κτηνιάτρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των ερευνών από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης, ο 51χρονος εντοπίστηκε χθες το πρωί στον Πειραιά και συνελήφθη. Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για κρεοπώλη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε πλαστή ταυτότητα Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία είχε επικολλήσει τη δική του φωτογραφία, ενώ είχε αναγράψει στοιχεία υπαρκτού κτηνιάτρου. Παράλληλα βρέθηκε πάνω του και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι.

Από την έρευνα προέκυψε ακόμα ότι ο κρεοπώλης, από τις αρχές του τρέχοντος έτους, χρησιμοποιώντας την πλαστή ταυτότητα που είχε φτιάξει, μετέβαινε συστηματικά σε κρεοπωλεία της Αττικής και έκανε ελέγχους, απαιτώντας χρήματα, για να μην βεβαιώνει τις παραβάσεις που δήθεν διαπίστωνε.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο 51χρονος έχει λάβει 900 ευρώ, συνολικά, από ιδιοκτήτες κρεοπωλείων σε Αθήνα και Πειραιά.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις