Αμφιβολίες για την αξιοπιστία του Νίκου Ζήγρα εξέφρασε στην κατάθεσή της, στη δευτεροβάθμια δίκη για τις παράνομες αμοιβές από εξοπλιστικά προγράμματα του Άκη Τσοχατζόπουλου, η πρώην σύζυγος του εξαδέλφου του πρώην υπουργού, Σόνια Λεοντοπούλου.

Η μάρτυρας μίλησε για τον γάμο της με τον κατηγορούμενο Νίκο Ζήγρα, ο οποίος δεν παραβρέθηκε στο Πενταλές Εφετείο Κακουργημάτων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η περίοδος αυτή είναι η πιο μελανή της ζωής μου. Δεν θέλω να θυμάμαι τίποτα. Όπως οι Γερμανοί με τον Χίτλερ είχαν το στίγμα και το κουβαλούσαν, έτσι και εγώ κυκλοφορούσα στη Θεσσαλονίκη και έλεγαν για εμένα ποιος ξέρει τι έχει πάρει και αυτή… Ευτυχώς έγινε η δίκη και απελευθερώθηκα».

Η κ. Λεοντοπούλου υποστήριξε στο δικαστήριο ότι διατηρεί πολλές αμφιβολίες για την αξιοπιστία του πρώην συζύγου της, αναφερόμενη στη δική της εμπειρία από την κοινή ζωή τους: «Ζούσα μέσα σε ένα ψέμα. Όταν σε μένα, που του συμπαραστάθηκα τόσο πολύ στο θέμα της υγείας του, δεν είπε την αλήθεια, έχω πολλές αμφιβολίες για τα όσα είπε μετά. Δεν ξέρω αν είναι γενικώς ψεύτης, εμένα προσωπικά, πάντως, μου έλεγε πολλά ψέματα» σημείωσε.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, δεν θα μπορούσε κανείς εύκολα να φανταστεί πως ο πρώην σύζυγός της διακινούσε εκατομμύρια: «Είχε μία τσιγκουνιά. Φανταστείτε ότι για έξι μήνες, όταν παντρευτήκαμε, δεν είχαμε κουρτίνες και μαχαιροπήρουνα και αναγκάστηκα να τα αγοράσω εγώ, με δικά μου χρήματα» ανέφερε και τόνισε πως απογοητεύτηκε όταν έμαθε από τον εισαγγελέα πως ο Νίκος Ζήγρας διακινούσε τεράστια χρηματικά ποσά.

«Αισθάνθηκα ότι ζούσα ένα ψέμα» επισήμανε. «Εγώ από τον Ζήγρα γνώρισα οκτώ ανθρώπους. Και οι οκτώ είναι είτε στη φυλακή, είτε κατηγορούμενοι. Μόνο εγώ είμαι έξω» πρόσθεσε.

Η πρώην σύζυγος του Νίκου Ζήγρα εξέφρασε θετική γνώμη, τόσο για την κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, λέγοντας πως είναι αξιόλογος, καλλιεργημένος άνθρωπος, όσο και για την πρώην σύζυγο του βασικού κατηγορούμενου. Όπως ανέφερε η κ. Λεοντοπούλου, η Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου ήταν πολύ αγαπητή: «Η συμπεριφορά της δεν μου έδωσε την αίσθηση ότι γνώριζε» είπε χαρακτηριστικά.

Για τη σύζυγο του πρώην υπουργού, η μάρτυρας σημείωσε πως «ζούσε μία πολυτελέστατη ζωή, είχαν συναντηθεί επτά φορές και είχε αρνηθεί τέσσερις προσκλήσεις της κ. Σταμάτη» για να συμπληρώσει: «Δεν είμαι αυτού του στυλ άνθρωπος».

Μάλιστα, αναφέρθηκε σε διάφορα περιστατικά από την επαφή της με τη Βίκυ Σταμάτη, τα οποία τής είχαν κάνει αρνητική εντύπωση. Όπως υποστήριξε, είχε φιλοξενήσει στο σπίτι της μία γυναίκα από τις Φιλιππίνες που εργαζόταν στο σπίτι του Άκη Τσοζατζόπουλου, όταν η κ. Σταμάτη την είχε χαστουκίσει και της είχε κρύψει το διαβατήριό της.

Οι ισχυρισμοί της μάρτυρα προκάλεσαν την έκρηξη της κ. Σταμάτη, που της επιτέθηκε φραστικά επικαλούμενη προσωπικά και οικογενειακά δεδομένα της κ. Λεοντοπούλου, η οποία τής απάντησε με έκδηλη οργή: «Πρέπει να ντρέπεσαι. Θέλω να σε φτύσω… Είσαι απαράδεκτη».

Στην συνέχεια της διαδικασίας αναμένεται, εκτός απροόπτου, να αποφανθεί το δικαστήριο για την έκτη αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που έχει υποβάλει η Βίκυ Σταμάτη. Εάν οι εφέτες δεχθούν την πρόταση του εισαγγελέα, η οποία ήταν αρνητική στην προσφυγή της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, θα παραμείνει κρατούμενη στο Δρομοκαϊτειο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις