Ο Δήμος Φυλής παράλληλα με τα μέτρα απολύμανσης των δημοτικών κτιρίων, των κοινόχρηστων χώρων, των σημείων περισυλλογής απορριμμάτων και των συνοικιών με τακτικούς ψεκασμούς, προχώρησε σε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία: Παρέκαμψε τις ελλείψεις στην αγορά και εξασφάλισε, για όλα τα νοικοκυριά γάντια, μάσκες και αντισηπτικά και άρχισε, από την Τετάρτη 8 Απριλίου 2020 να τα διανέμει κατ’ οίκον, αρχής γενομένης από τη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου.

Οι εργαζόμενοι, λαμβάνοντας τα ενδεδειγμένα μέσα προστασίας θα συνεχίσουν την προσπάθεια και τις επόμενες μέρες, ώστε το υλικό να φτάσει, σε όλα τα νοικοκυριά. Πρόκειται για μεγάλο εγχείρημα που η Κοινωνική Υπηρεσία είναι αποφασισμένη να φέρει, έγκαιρα, σε πέρας. Άλλωστε, έχει κερδίσει και άλλα σημαντικά στοιχήματα όπως η διανομή ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων και η περίθαλψη των δικαιούχων, κατ’ οίκον. Βασικός στόχος των δράσεων είναι η στήριξη των δημοτών με περιορισμό των μετακινήσεών τους στο ελάχιστο, ώστε να εφαρμοστεί η απαρέγκλιτη εντολή των αρμόδιων κρατικών αρχών “ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΗΜΙΑ- ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ”.

“Προχωράμε πιστοί στην πάγια θέση μας ότι ένας Δήμος που σέβεται τους πολίτες του δεν αρκείται σε ευχολόγια. Δίνουμε πολυμέτωπο αγώνα στην πρόληψη, στην απολύμανση, στην καθαριότητα, στην Κοινωνική Πρόνοια, στην περίθαλψη, στην ψυχολογική στήριξη, στην προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών και στη φροντίδα των αδέσποτων.

Γιατί οι πράξεις είναι εκείνες που κρίνουν το αποτέλεσμα και καθορίζουν τη σχέση της Δημοτικής Αρχής με τους δημότες”, τονίζει, σε σχετικό μήνυμά του, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις