Κορονοϊός γέννα: Η 36χρονη Γιανίρα Σοριάνο, κάτοικος Νέας Υόρκης που μολύνθηκε από τον κορονοϊό, είδε για πρώτη φορά την Τετάρτη το παιδί της, που ήρθε στον κόσμο έντεκα ημέρες νωρίτερα, ενώ εκείνη βρισκόταν σε τεχνητό κώμα. Σημειώνεται πως η Γιανίρα πάλευε για τη ζωή της όταν οι γιατροί αποφάσισαν να πάρουν το παιδί με καισαρική τομή.

Κανείς δεν ήξερε αν θα επιβιώσει. Ωστόσο, 11 μέρες μετά η Γιανίρα βγήκε νικήτρια και πήρε για πρώτη φορά το παιδί της αγκαλιά. Ο επικεφαλής του γυναικολογικού-μαιευτικού τμήματος του νοσοκομείου Σάουθσαϊντ ανέφερε πως η Γιανίρα ανέρρωσε «ως εκ θαύματος». «Δεν ξέραμε εάν θα επιζούσε. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής δεν επιζούν», εξήγησε ο γιατρός Μπέντζαμιν Σουάρτς.

Η κατάστασή της βελτιώθηκε τις τελευταίες ημέρες και, εν μέσω επιφωνημάτων χαράς και χειροκροτημάτων από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, βγήκε χθες από το νοσοκομείο πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο. Ο σύζυγός της, που την περίμενε φορώντας μάσκα στο πρόσωπο, όπως κι εκείνη, της έβαλε στην αγκαλιά τον μικρό τους γιο, τον Ουόλτερ. Πρόκειται για το τέταρτο παιδί της οικογένειας.

Η Γιανίρα βρισκόταν στον όγδοο μήνα της κύησης όταν μολύνθηκε, όπως και ο σύζυγός της. Εισήχθη σε νοσοκομείο, της χορηγήθηκε οξυγόνο, αλλά η κατάστασή της επιδεινώθηκε. Οι γιατροί είχαν ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους για να την ενημερώσουν ότι θα προχωρούσαν σε καισαρική, κάτι που αποφάσισαν διότι ανησυχούσαν πως η έλλειψη οξυγόνου έθετε σε κίνδυνο το παιδί της.

«Όλα χειροτέρεψαν λίγο πριν γίνει η καισαρική και διασωληνώθηκε. Δεν είχε τις αισθήσεις της όταν γεννήθηκε ο γιος της», σημείωσε ο γιατρός Σουάρτς. Ο μικρός Ουόλτερ, γεννημένος λίγο πρόωρα, πάει καλά. Αφού διακομίστηκε σε βρεφοκομείο της Νέας Υόρκης όσο η μητέρα του νοσηλευόταν, ενώθηκε τελικά και πάλι με την οικογένειά του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις