Μ. Παρασκευή: Ανοικτός έμεινε για ορισμένο χρονικό διάστημα ο Ιερός Ναός του Αγίου Θωμά στους Αμπελόκηπους Αττικής, στην πλατεία του Αγίου Θωμά στο Λαϊκό Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα οι πιστοί να προσέλθουν για να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο. Ειδικότερα, οι πολίτες σχημάτισαν μικρές ουρές στον προαύλιο χώρο του ναού, περιμένοντας τη σειρά τους, προκειμένου να εισέλθουν στο εσωτερικό της εκκλησίας.

Στην είσοδο βρίσκονταν δύο άτομα, τα οποίοι «ήλεγχαν» την είσοδο των πιστών, λέγοντας χαρακτηριστικά «ένας μπαίνει, ένας βγαίνει», ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία συγχρωτισμού. Η έξοδος από τον Ιερό Ναό γινόταν στη συνέχεια από την πλαϊνή είσοδο.

Στο εσωτερικό, παρών ήταν και ιερέας. Λίγο αργότερα, πάντως, η πόρτα του Ιερού Ναού έκλεισε. Χαρακτηριστικά, στην ιστοσελίδα του Ιερού Ναού Αμπελοκήπων (Γουδή) αναφέρεται:

«Στο πλαίσιο εφαρμογής της υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 23093 Κ.Υ.Α., ο Ιερός Ναός θα παραμείνει κλειστός για τους πιστούς κατά την περίοδο ισχύος της, ήτοι από 12-04-2020 έως 20-04-2020».

Η πλαϊνή είσοδος του ναού


Και στου Ρέντη

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο flash.gr, και στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στου Ρέντη, υπήρξαν ουρές απ΄έξω, με πιστούς να περιμένουν να προσκυνήσουν.

Αυτόπτης μάρτυρας μετέφερε στο flash.gr ότι στις 13.15 είδε έξω από την εκκλησία να σχηματίζουν ουρά «άνετα πάνω από δέκα ανθρώπους» και συμπλήρωσε: «Ήταν διασκορπισμένοι κιόλας σε όλη την πλατεία. Λογικά είχε πάνω από 40-50 όπως είδα». Στην κεντρική πλατεία , περίπου 300 μέτρα μακριά, υπήρχε δύναμη της αστυνομίας.


Θεσσαλονίκη

Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι πιστοί βρέθηκαν έξω από τον Ιερό Ναό Άγιας Μαρίνας, Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Φανουρίου στην περιοχή της Τούμπας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Χαλάστρα, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος.

Οι πιστοί περίμεναν στο προαύλιο χώρο αλλά και στο πεζοδρόμιο προκειμένου να εισέλθουν εντός των ναών και ανάψουν ένα κερί.

Σύμφωνα με το τοπικό seleo.gr, στους Ναούς έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι ενημέρωσαν τους πιστούς για τα μέτρα που λαμβάνονται αναφορικά με τις λειτουργίες των εκκλησιών. Με σκοπό να αποφευχθούν φαινόμενα πιστών που θα επιδιώξουν να σπάσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ θα διενεργούν συνεχώς περιπολίες από το πρωί έως το βράδυ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις