Άνοιγμα σχολείων: Την επόμενη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία για την Γ Λυκείου και στις 18 Μαίου για τις υπόλοιπες τάξεις και για το Γυμνάσιο και  η αγωνία και το άγχος καθηγητών και γονέων για την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο κορυφώνονται. Το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει πυρετωδώς τις οδηγίες που θα αποσταλούν στα σχολεία προς εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Και αυτό που προβληματίζει είναι τι θα γίνει σε περίπτωση που  κάποιος μαθητής νοσήσει από κορονοϊό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, έχει διαμορφώσει επιχειρησιακό σχέδιο ώστε να προετοιμάσει τις σχολικές τάξεις και να διαρρυθμίσει εκ νέου θρανία και προσωπικό βάσει αυστηρών μέτρων. Παράλληλα επεξεργάζεται σειρά σεναρίων για την αντιμετώπιση δυσάρεστων απρόοπτων.

Στην περίπτωση που ένας μαθητής έχει προσβληθεί από τον ιό κατά τη διάρκεια του ανοίγματος των σχολείων: Με μία υπεύθυνη δήλωση ο γονέας μπορεί να αιτηθεί την απουσία του μαθητή από τη σχολική αίθουσα χωρίς την προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης. Ο μαθητής θα μπορεί να συνεχίσει το μάθημά του μέσω τηλεκπαίδευσης, σε συνεργασία με τους καθηγητές του. Υπάρχει η σκέψη το μάθημα να γίνεται ακόμα και σε ζωντανή μετάδοση ώστε να παρακολουθούν οι απόντες μαθητές παράλληλα με τους συμμαθητές τους.

Στην περίπτωση που ένας μαθητής νοσήσει κατά τη διάρκεια των μαθημάτων: Ένα σχέδιο δράσης με διαβαθμισμένα επίπεδα ανάλογα με την επικινδυνότητα της κατάστασης έχει καταρτιστεί για την αντιμετώπιση ενός κρούσματος μέσα στην τάξη. Οι δραστικές αποφάσεις για κλείσιμο σχολικών μονάδων ανήκουν στο παρελθόν, καθώς πλέον το υπουργείο διαθέτει νέα όπλα. Ο μαθητής που θα διαγνωσθεί με κορονοϊό θα απομακρυνθεί από την τάξη και θα αναλάβουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ να ιχνηλατήσουν άλλα κρούσματα στην τάξη ή την οικογένειά του. Οι υπόλοιποι μαθητές είναι πολύ πιθανόν να υποβληθούν σε τεστ ταχείας διάγνωσης και σε περίπτωση που η κατάσταση είναι δύσκολη να κλείσει το τμήμα. Οσοι μαθητές απομακρυνθούν θα διδάσκονται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Στην περίπτωση που ένας μαθητής νοσήσει από κορονοϊό κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων: Με την ημερομηνία να έχει ήδη οριστεί για τις 15 Ιουνίου, όταν ακόμα θα είναι υπό εξέλιξη η σταδιακή άρση των μέτρων, το υπουργείο Παιδείας έχει προβλέψει λύση και για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα νοσήσουν από τον ιό κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Οι μαθητές αυτοί, προσκομίζοντας ιατρική βεβαίωση, θα εξεταστούν στις επαναληπτικές εξετάσεις που γίνονται κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτέμβρη. Πρόκειται για μία «δεύτερη ευκαιρία» στους μαθητές που για σοβαρούς προσωπικούς λόγους ή λόγους υγείας δεν θα γράψουν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις