Θανάσης Βέγγος: Με αφορμή τα εννιά χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου καλλιτέχνη το flash.gr θυμάται άγνωστες πτυχές της ζωής του .Οι δημοσιογράφοι λοιπόν που κάλυπταν το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ τις δεκαετίες του 80 και του 90 ήξεραν πως ο Θανάσης Βέγγος είναι εξαιρετικά δύσκολο να τους μιλήσει. Είχε βρει μάλιστα έναν πολύ ιδιαίτερο μοναδικό δικό του τρόπο για να αρνείται.

 Κάποια πολύ ευγενικά λόγια άρνησης που ήταν τυπωμένα σε καρτούλα ο Θανάσης Βέγγος ήταν η απάντηση που έδινε μαζί με ένα από εκείνα τα υπέροχα πικρόγλυκα χαμόγελά του.

Όποιος δημοσιογράφος λοιπόν τον πλησίαζε για να του πάρει συνέντευξη δεν έφευγε με άδεια χέρια. Τους έδινε την καρτούλα χωρίς να επιδίδεται προφορικά σε άσκοπες δικαολογίες και συνέχιζε το τρέξιμο του.

Μία απίθανη ιστορία που φαντάζει ακόμα πιο απίθανη για όσους δεν έχουν  ζήσει σε εποχή χωρίς κινητά τηλέφωνα internet e-mail Skype.
Σε μία εποχή που μπορούσες να βρεις κάποιον μόνο στο σταθερό του τηλέφωνο και συγκεκριμένες ώρες αν το είχες.

Ο Βέγγος λοιπόν που όπου κυκλοφορούσε γινόταν διαδήλωση κρατούσε στο τσεπάκι του παντελονιού του ένα μάτσο τέτοιες καρτούλες περασμένες με ένα λαστιχάκι. Οι καρτούλες έγραφαν:

Σας ευχαριστώ θερμά που θέλετε να ασχοληθείτε μαζί μου όμως lυπάμαι γιατί εγώ δεν είμαι σε θέση να σας φανώ χρήσιμος.
Υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Περνάω κλιμακτήριο οργανική και επαγγελματική και το μόνο που θέλω να κάνω είναι να δουλεύω και μόνο να δουλεύω επί 24ώρου βάσεως.
Δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να κάνω τίποτα άλλο.
Μη μου το χρεώσετε δείξτε κατανόηση…
Και πάλι σας λέω Ειλικρινά λυπάμαι μία άλλη φορά θα είμαι στη διάθεσή σας…
Σας ευχαριστώ και σας Ζητώ πολύ συγνώμη
ΘΟΥ ΒΟΥ
Θανάσης Βέγγος, ένας βραχυκυκλωμένος καλλιτέχνης

Αυτός ήταν ο Θανάσης Βέγγος, ένας μοναδικός άνθρωπος με αυτοσαρκασμό και ευαισθησία

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις