Τοπαλούδη Γονείς: Το έγκλημα που έγινε δεν αφορά μόνο την κόρη μου, αλλά όλη την ελληνική κοινωνία, όλους τους γονείς, που στέλνουν το παιδί τους να σπουδάσει με χαρά και όνειρα και κέφι για δημιουργία, δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλούδης, το πρωί του Σαββάτου στο Mega. “Δυστυχώς, κάποιοι που δεν είχαν όνειρα, μας δημιούργησαν εφιάλτες για όλη μας τη ζωή” πρόσθεσε. Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο, είπε πως ο ίδιος θα ήταν υπέρ της θανατικής καταδίκη των δραστών, αλλά βάσει του ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου, αυτό δεν συμβαίνει. Αυτό που ζητεί τώρα είναι “τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια” όπως ανέφερε. “Εμείς είμαστε καταδικασμένοι σε έναν ισόβιο ψυχικό θάνατο” πρόσθεσε.

Σε σχέση με την απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος (υπήρξε παρέμβαση από στέλεχος της κυβέρνησης) είπε πως ο ίδιος ανήκει στον δεξιό χώρο, ιδεολογικά, αλλά ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν προσφέρεται για “κόμματα και αποκόμματα” όπως ανέφερε. “Αφορά όλη την ελληνική κοινωνία, είμαστε εδώ για να κάνουμε την κοινωνία ασφαλή για τα παιδιά μας, εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε σε αυτό” τόνισε.

“Δεν είδα καμία μεταμέλεια”

“Κάποιοι θα μείνουν στην φυλακή για οκτώ χρόνια, δεν ξέρω πόσο θα μπουν και μετά θα συνεχίσουν τη ζωή τους” πρόσθεσε και εξέφρασε αμφιβολία αν οι συγκεκριμένοι θα σωφρονιστούν. “Όλη τη διάρκεια της δίκης, αλλά και μετά το έγκλημα, δεν υπήρξε καμία μεταμέλεια. Δεν είδα κάτι τέτοιο” είπε.

“Η πρώτη δικάσιμος ήταν στις 13 του Γενάρη. Εγώ πρώτος απευθύνθηκα στο γονιό και τη γιαγιά του ενός και τους είπα ότι ‘μακάρι να είχαμε γνωριστεί από άλλες συνθήκες'”, ανέφερε. Όσον αφορά την απόπειρα συκοφάντησης του θύματος, ανέφερε πως “κάποιοι θα λογοδοτήσουν”. “Κατέθεσαν πλαστά έγγραφα και βεβαιώσεις, θα απολογηθούν” πρόσθεσε επίσης.

Κούλα Τοπαλούδη: Με υποχρέωσαν σε ισόβιο θάνατο

Μιλώντας το πρωί στο Mega, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, δήλωσε επίσης δικαιωμένη από την απόφαση, ωστόσο είπε πως η δική της ζωή σταμάτησε στο σημείο που χάθηκε το παιδί της. “Η Ελένη δεν γυρνάει όποια κι αν ήταν η ποινή”, ανέφερε. Ζήτησε “τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια” “Όσο ζουν να παραμείνουν στη φυλακή”. Και πρόσθεσε: “Η τιμωρία αυτή δεν είναι αμείλικτη. Σε 8 χρόνια μπορεί να παίρνουν άδεια να πάνε στο νησί τους. Εμένα όμως με υποχρέωσαν σε έναν αιώνιο θάνατο. Έκαναν το σπίτι μου φυλακή και το δωμάτιο κελί μου”.

Για την αγόρευση της εισαγγελέως, Αριστοτελείας Δόγκα, δήλωσε ικανοποιημένη. “Απέδειξε ότι είναι εισαγγελέας με μεγάλα γράμματα και δεν μπορεί να την κακολογούν. Έχει τεράστια μόρφωση και ανάστημα”.