Πότε ανοίγουν τα γυμναστήρια: «Όλα τα γυμναστήρια της χώρας είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν 29 Ιουνίου και έως τότε ο κλάδος βρίσκεται σε αναστολή με όσα προβλέπονται για αυτές τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους», ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Έως τότε ο κλάδος βρίσκεται σε αναστολή με όσα προβλέπονται για αυτές τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους», είπε ο κ. Παπαθανάσης. «Ως προς τον προγραμματισμό τηρούμε τα επτά στάδια επανεκκίνησης», διευκρίνισε ο ίδιος.

Ανοιχτές και οι κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και τα κολυμβητήρια που άνοιξαν την Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, για την κάλυψη αναγκών ατομικής προπόνησης αθλητών σωματείων, αμειβόμενων αθλητών, και ανώνυμων αθλητικών εταιρειών, με μέλη ηλικίας 13 ετών και άνω.

Από την πλευρά τους, οι επαγγελματίες του χώρου εκφράζουν την ανησυχία τους για μόνιμα λουκέτα σε αρκετά γυμναστήρια της χώρας. «Το τρίμηνο της Άνοιξης, που παραδοσιακά αυξανόταν πάντα το πελατολόγιό μας, το χάσαμε τελείως», δήλωσε προ ημερών ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Γυμναστηρίων, Δώρος Κλεοβούλου. Αναφορικά με τις προπληρωμένες συνδρομές, ο ίδιος ξεκαθάρισε: «Υπάρχουν τα προπληρωμένα συμβόλαια, τα οποία εάν δεν τα καλύψουμε, θα χάσουμε τον κόσμο που θα μας εμπιστεύεται. Αν υποθέσουμε ότι αυτά θα αρχίσουμε να τα καλύπτουμε από Σεπτέμβρη, με βάση τους ήδη χαμένους μήνες, θα δούμε πάλι λεφτά στα ταμεία των επιχειρήσεών μας από το 2021». Η χρήση των κολυμβητηρίων επιτρέπεται και για θεραπευτικούς λόγους.

Οι τέσσερις συστάσεις για τα κολυμβητήρια

Από την πλευρά του, ο λοιμωξιολόγος και διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου για το θέμα των κολυμβητηρίων είπε ότι μαζί με το θέμα των γυμναστηρίων, έχει συζητηθεί από την επιτροπή και έχουν δοθεί κατευθυντήριες οδηγίες. Η πρώτη από αυτές αφορά την τήρηση των αποστάσεων κατά τη διάρκεια της άθλησης σε πισίνες, η δεύτερη έχει να κάνει με το νερό και τη χλωρίωσή του.

«Θα πρέπει να υπάρχει μία συγκεκριμένη συγκέντρωση χλωρίου στο νερό και έχουν δοθεί οδηγίες» όπως παρατήρησε ο κ. Χατζηγεωργίου. Η τρίτη σύσταση αφορά την καθαριότητα και την απολύμανση για τις ξαπλώστρες – αν υπάρχουν – γύρω από την πισίνα και η τέταρτη σύσταση αφορά στην καθαριότητα πριν την χρήση της πισίνας όποτε και θα πρέπει να γίνεται μπάνιο με σαπούνι και όχι απλό ντουζ στα αποδυτήρια, όπως είπε.