Δίκη Τοπαλούδη: Εξώδικη διαμαρτυρία έστειλε στo ενημερωτικό site iefimerida.gr η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού όπου εκδίκασε τνη υπόθεση δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, κυρία Αριστοτέλεια Δόγκα. Το εξώδικο αφορά το άρθρο της Σοφίας Γιαννακά με τίτλο «Ο Άκης Σκέρτσος και η υπόθεση Τοπαλούδη» που σχολίαζε το θέμα της εισαγγελικής αγόρευσης.

Η εξώδικη δήλωση στρέφεται κατά του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Χρήστου Ράπτη, της αρχισυντάκτριας Ελένης Μπολοβίνη κα της αρθρογράφου Σοφίας Γιαννακά.

Το iefimerida παράθεσε το εξώδικο της εισαγγελέως σχολιάζοντας μεταξύ άλλων:
«Παρότι η αγόρευσή της σχολιάσθηκε με τον ίδιο τρόπο από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Σκέρτσο, από καθηγητές του Ποινικού Δικαίου, που μίλησαν για «δικαστικό λαϊκισμό», «λαϊκή απογευματινή» και «φθηνό reality show, με ακατάλληλους πρωταγωνιστές και θύμα την ίδια τη Δικαιοσύνη», αλλά και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, που έκανε και παρέμβαση στη δίκη για χαρακτηρισμούς κατά των συνηγόρων στην άσκηση του υπερασπιστικού έργου τους, η κυρία εισαγγελέας θεώρησε σκόπιμο να μας στείλει εξώδικο να την αποκαταστήσουμε για άρθρο γνώμης και άσκησης κριτικής της κυρίας Γιαννακά («Ο Άκης Σκέρτσος και η υπόθεση Τοπαλούδη»).
Φανταζόμαστε ότι η κυρία εισαγγελέας θα έχει στείλει το ίδιο εξώδικο και στο πρωθυπουργικό γραφείο, αλλιώς θα είναι ανεξήγητη η επιλογή της να στείλει εξώδικο στο iefimerida».

Tο iefimerida ξεχνά ότι ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό δήλωσε ότι έκανε «προσωπικό σχολιασμό» κάτι που έγινε “αποδεκτό”ως εξήγηση από όσους είχαν την ίδια γνώμη με τον κ. Σκέρτσο. Επίσης ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έκανε μια παρέμβαση ιταμή για την οποία αντέδρασαν οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί. Kαι βεβαίως χιλιάδες έγκυροι και σοβαροί άνθρωποι τάχθηκαν υπέρ της ουσίας, kάτι που σπάνια βλέπουμε να συμβαίνει.
Επίσης το συγκεκριμένο άρθρο που προκάλεσε την κυρία Αριστοτέλεια Δόγκα, δεν στηρίζεται σε νομικά επιχειρήματα αλλά σε χαρακτηρισμούς. Δηλαδή στοχεύει στο θυμικό των αναγνωστών και όχι στη λογική.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις