Σεισμός σήμερα στη Μεσόγειο: Πολύ ισχυρή δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατέγραψε στις 02:43 το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 238 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Πύλου, ή 441 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Κατά την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), την οποία μετέδωσε το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο σεισμός είχε μέγεθος 6,2 βαθμών και το επίκεντρο εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, σε απόσταση 240 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Μεθώνης.

Όπως έγραψε κάτοικος από τον Πύργο Ηλείας ο σεισμός ήταν «ήπιος σε ένταση με διάρκεια 15 δευτερόλεπτα», ενώ υπήρξαν αναφορές ότι έγινε σε Πάτρα, Πύργο, Κρήτη και Κοζάνη.

Τι λένε οι σεισμολόγοι

«Καλημέρα σας, ο πρωινός «ευεργετικός» ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 Ριχτερ που καταγράφηκε στις 2.43 το πρωί είναι σε πολύ μεγάλη απόσταση 248 χιλιομέτρων από την Πύλο και δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στον Ελλαδικό χώρο. Μία ακίνδυνη εκτόνωση της σεισμικής ενέργειας» έγραψε στο facebook ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας.

Ο σεισμολόγος, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στο Open TV σημείωσε ότι «ο σεισμός δεν επηρεάζει άμεσα τον ελληνικό χώρο και δεν προέρχεται από το ελληνικό τόξο. Βρίσκεται ουσιαστικά στη κεντρική Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης».

Σεισμός και στην Άρτα

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στη 1:51 σημειώθηκε σεισμός στην Άρτα. Η δόνηση είχε μέγεθος 3 Ρίχτερ και έγινε 19χλμ ΒΔ της Άρτας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις