Η Ορθόδοξη εκκλησία μας, σύμφωνα με τον Ορθόδοξο Συναξαριστή, το Σάββατο 23 Μαΐου 2020, τιμά τον Όσιο Μιχαήλ επίσκοπο Συνάδων τον Ομολογητή, την Αγία Μαρία του Κλωπά τη μυροφόρο, τον Άγιο Σαλωνά τον Ρωμαίο, τον Άγιο Σέλευκο, την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Ιωακείμ του Ιθακήσιου, την Οσία Ευφροσύνη του Πολώκ την Εύρεση των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λεοντίου, Επισκόπου Ροστώβ, του θαυματουργού και τη Σύναξη πάντων των εν Ροστώβ και Γιαροσλάβλ διαλαμψάντων Αγίων.

Επίσης, τιμά τον Άγιο Μανή τον Προφήτη, τους Αγίους Επιτάκιο και Βασίλειο, τους Αγίους Δονατιανό και Ρογατιανό τους αυτάδελφους τους Μάρτυρες, τον Άγιο Μερκουλιάλιο τον Επίσκοπο, τον Άγιο Δεσιδέριο Επίσκοπο Λανγκρέ Γαλλίας, τους Αγίους Κουϊντιανό, Λούκιο και Ιουλιανό και τους συν αυτοίς δέκα εννέα Μάρτυρες, καθώς και τον Άγιο Πατρίκιο τον Επίσκοπο. Επιπλέον, τους Οσίους Ευτύχιο και Φλωρέντιο, τον Άγιο Δεσιδέριο τον Ιερομάρτυρα Επίσκοπο Βιέννης, τον Όσιο Συάγριο, τον Όσιο Δαμιανό εκ Γεωργίας, τον Άγιο Σίμωνα Επίσκοπο Σουζδαλίας και τον Όσιο Παΐσιο του Γκαλίτς. Ωστόσο, σήμερα Σάββατο 23 Μαΐου 2020, δεν προκύπτει κάποια γνωστή γιορτή. Χρόνια πολλά και υγεία σε όλο τον κόσμο.

Η Αγία Μαρία, σύμφωνα με τον Ορθόδοξο Συναξαριστή, ήταν σύζυγος του Κλωπά και μια από τις γυναίκες, που ακολούθησαν τον Κύριο μας Ιησού Χριστό και υπηρετούσαν στο έργο Του. Όταν γινόταν η φρικτή θυσία του Γολγοθά και οι μαθητές κρύβονταν και διασκορπίζονταν, αυτή συμπαρακολουθούσε στον τόπο της καταδίκης και συμπαραστεκόταν στην σταυρική αγωνία και την ταφή έπειτα του Ιησού. Αλλά ήταν και μια από τις μυροφόρες, που ευτύχησε ν’ ακούσει το πρωί της Κυριακής, το χαρμόσυνο άγγελμα της Ανάστασης.

Γιοι της Μαρίας αυτής, ήταν ο Ιωσής και ο Ιάκωβος. Ο τελευταίος συγκαταλέχθηκε μεταξύ των 12 αποστόλων, ονομαζόταν μάλιστα Μικρός για να διακρίνεται από τον άλλο Ιάκωβο τον αδελφό του Ιωάννη του Θεολόγου. Η Αγία Μαρία, ήταν επίσης παρούσα και κατά την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στο υπερώο. Όταν σχηματίστηκε η πρώτη Εκκλησία στην Ιερουσαλήμ, η Μαρία εξακολούθησε να προσφέρει σ’ αυτή τις υπηρεσίες της, για την επέκταση της αληθινής πίστης και για κάθε καλό και φιλάνθρωπο έργο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις