Οι Βελγικές αρχές ταυτοποίησαν τον 47χρονο που δολοφονήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 29 Μαΐου 2020, στη Βούλα Αττικής. Τα αποτελέσματα που έκαναν οι Βέλγοι στα αρχεία τους με βάση τα αποτυπώματα που τους έστειλαν οι Έλληνες συνάδελφοί τους, έφτασαν το απόγευμα της Τρίτης 2 Ιουνίου 2020 στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές υποψίες των ερευνητών της υπόθεσης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, ο 47χρονος που δολοφονήθηκε στην Βούλα, ήταν καταζητούμενος με Διεθνές Ένταλμα σύλληψης, για υποθέσεις ναρκωτικών. Ο ίδιος φέρεται να είχε καταδικαστεί ερήμην από δικαστήριο των Βρυξελλών για μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης μέσα σε κοντέινερ, που είχε φτάσει στο Βέλγιο και ο 47χρονος φαίνονταν ως ο οργανωτής, τόσο της μεταφοράς της κοκαΐνης, όσο και της διακίνησής της στις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Διαβάστε: Βούλα: Δεύτερος Βέλγος που δολοφονείται με παρόμοιο τρόπο μέσα σε τρία χρόνια -Τι ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ

Στην Ελλάδα σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε έλθει με την οικογένειά του πριν από περίπου 2 χρόνια, διαφεύγοντας την σύλληψη στην πατρίδα του, έπειτα από την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία έπαιζε ηγετικό ρόλο όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες των Βέλγων. Στην Ασφάλεια εκτιμούν πως η δολοφονία του έχει σχέση με αυτή την ποσότητα κοκαΐνης, καθώς φαίνεται πως στην μεταφορά και την διακίνησή της είχαν εμπλακεί δυο σκληρές Ευρωπαϊκές Μαφίες, οι οποίες θεώρησαν υπεύθυνο της αποτυχίας τον «Christopher», όπως ήταν γνωστό το θύμα στην πιάτσα στο Βέλγιο.

Επίσης οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει τις έρευνες, εξετάζουν το ενδεχόμενο οι εκτελεστές του 47χρονου Βέλγου να ήλθαν από το Εξωτερικό, απόλυτα ενημερωμένοι, όχι μόνο για το σπίτι που διέμενε στην Βούλα, αλλά και για τις κινήσεις του.

Διαβάστε: Βίντεο από την εκτέλεση του Βέλγου εμπόρου στη Βούλα

Οι δυο ταυτότητες

Ο 45χρονος Βέλγος υπήκοος που δολοφονήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 29 Μαΐου είχε δύο ταυτότητες με διαφορετικά ονόματα και έμενε στην Ελλάδα εδώ και δύο χρόνια με τη σύζυγο και το ένα τους παιδί. Δήλωνε έμπορος λαδιού, τροφίμων και κάρβουνου και η αστυνομία προσπαθεί από τα δακτυλικά του αποτυπώματα να ταυτοποιήσει την αληθινή του ταυτότητα μέσα από τράπεζες δεδομένων από άλλες αστυνομίες της Ευρώπης.

Μάλιστα, η μία από τις δύο ταυτότητες, που είχε στην κατοχή του το θύμα που φαίνεται να ανήκει σε Βέλγο υπήκοο, φαίνεται να είναι αυθεντική, ενώ το συγκεκριμένο άτομο έχει απασχολήσει για μεγάλες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών στο εξωτερικό και διώκεται με διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Στο σπίτι και στο αυτοκίνητο του θύματος βρέθηκαν 6 κινητά με διπλές, μάλιστα, SIM (dual sim) και αναμένεται λόγω του αδικήματος (δολοφονία) να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να εντοπιστούν οι τηλεφωνικές κλήσεις που έκανε αλλά και δέχτηκε.

Η σύζυγος του θύματος δεν δίνει περισσότερα στοιχεία.

Δεύτερος Βέλγος που δολοφονείται

Η υπόθεση μοιάζει να έχει όμοια χαρακτηριστικά με εκείνα της δολοφονίας ενός 56χρονου βέλγου τον Ιούνιο του 2017 στο Νέο Κόσμο. Και εκείνος ο άντρας είχε πυροβοληθεί μία φορά στο κεφάλι.

Τότε, ως κίνητρο του εγκλήματος είχε θεωρηθεί το εμπόριο ναρκωτικών και στο πλαίσιο της έρευνας είχε συλληφθεί ως φυσικός αυτουργός ένας 30χρονος αλλοδαπός με τους συνεργούς του που αναζητούνται ακόμα.

Τι ψάχνει η αστυνομία

Είναι πολύ λίγα τα στοιχεία που μπορεί να έχει στη διάθεσή της η ελληνική αστυνομία πέρα από τις κάμερες ασφάλειας της γειτονιάς οι περισσότερες εκ των οποίων δεν έδειχναν στο δρόμο αλλά στις εσωτερικές αυλές των μονοκατοικιών.

Πέραν όμως από τους φυσικούς αυτουργούς που από ότι φαίνεται κινήθηκαν με μοτοσικλέτα το βράδυ της Παρασκευής, για την εξιχνίαση τέτοιου είδους εγκλημάτων, το σημαντικότερο είναι να πιάσει κάνεις το νήμα στα διεθνή κυκλώματα εμπορίου και τη δράση τους με την Ελλάδα σαν πέρασμα ή πύλη εισόδου για μία σειρά παράνομες δραστηριότητες.

Επιχειρείται μια αντιπαραβολή των στοιχείων της αντίστοιχης υπόθεσης δολοφονίας του άλλου Βέλγου το 2017 παρότι υπάρχει χρονική απόσταση μεταξύ των δύο. Υπολογίζουν όμως τον χρόνο άφιξης στην Ελλάδα του δολοφονημένου την Παρασκευή στη Βούλα.

Προτιμούν τα νότια προάστια

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιου είδους έγκλημα συμβαίνει στα νότια προάστια. Πυροβολισμοί, απόπειρες δολοφονιών ακόμα και εκτελέσεις εν ψυχρώ είναι συχνές τα τελευταία χρόνια. Φαίνεται λόγω του καλού βιοτικού επιπέδου της συγκεκριμένης περιοχής καθώς και λόγω της θάλασσας που στερεότυπα αντικατοπτρίζει τον ελληνικό τρόπο ζωής, πολλοί που κινούνται στα όρια της νομιμότητας και σχετίζονται με διεθνή κυκλώματα επιλέγουν τις παραθαλάσσιες περιοχές προκειμένου να διατηρήσουν ένα καλό βιοτικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις