Ο ταξιτζής που τη μετέφερε φέρεται να έχει πει στους αστυνομικούς ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είχε μισθώσει το ταξί για περισσότερες από μία ημέρες, δίνοντας έτσι ένα επιπλέον στοιχείο στους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση.

Η δράστις είχε καλέσει εταιρεία ταξί και είχε συνεννοηθεί το ταξί να την περιμένει κάθε πρωί σε απόσταση αναπνοής από την εταιρεία που εργαζόταν η 34χρονη. Ο οδηγός ταξί στην κατάθεσή του είπε πως η γυναίκα αυτή καθόταν πάντα πίσω από τη θέση του με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά της, επομένως δεν θα μπορούσε να την αναγνωρίσει.

Στο μεταξύ, σημαντικό ρόλο στις έρευνες εκτός από τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας, παίζει και η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών, κάτι που μπορεί να δείξει και τον τρόπο ίσως που η δράστις μίσθωσε ταξί που την μετέφερε από το Παγκράτι στην περιοχή της Καλλιθέας, εκεί όπου επιτέθηκε στην Ιωάννα. Οι αρχές κινούνται με βάση και μαρτυρίες που εμπλέκουν και ηθικό αυτουργό στην υπόθεση.

Εξάλλου ένας πρώην αστυνομικός και κάτοικος της περιοχής όπου έγινε η επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της άτυχης Ιωάννας ανέφερε ότι μία γυναίκα κυκλοφορούσε στο σημείο και παρατηρούσε τον χώρο μπροστά από την εταιρεία όπου η 34χρονη δέχτηκε το καυστικό υγρό.

“Επί πέντε ημέρες περνούσε μπροστά από την καφετέρια γύρω στις 9 το πρωί. Μία ημέρα πριν από την επίθεση βρισκόταν στην εκκλησία και κοιτούσε προς το κτίριο που έγινε η επίθεση. Είχε μαύρα μαλλιά, φορούσε σκούφο και μαύρα ρούχα”, είπε ο ιδιοκτήτης καφετέριας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

“Μετά την επίθεση, όλες αυτές τις μέρες που βρίσκομαι εδώ, δεν έχει περάσει ξανά. Ήταν μελαχρινή, φορούσε σκουφάκι, τα μαλλιά της ήταν μέχρι τον ώμο και φορούσε μαύρα ρούχα. Και τις πέντε μέρες ήταν η ίδια κοπέλα και φορούσε τα ίδια ρούχα”, σημείωσε ο μάρτυρας ο οποίος δεν έχει καταθέσει στην αστυνομία και πρόσθεσε ότι στο σημείο βρέθηκε ένα γάντι και μία μάσκα τα οποία δεν τα συνέλεξαν οι αστυνομικοί.

Αλλάζουν μεθοδολογία οι αρχές – Ψάχνουν τη δράστιδα για να εντοπίσουν την ηθική αυτουργό

Νέα τροπή παίρνουν οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό της γυναίκας που έριξε βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα. Οι Αρχές αφού έχουν πάρει καταθέσεις από τουλάχιστον 25 άτομα, έχουν αναλύσει βίντεο και δεδομένα από τις σαρώσεις δύο τηλεφωνικών εταιρειών και έχουν μιλήσει ήδη 5 φορές με το θύμα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι στην επίθεση υπήρχε ηθική αυτουργός. Ουσιαστικά φαίνεται πως άλλη γυναίκα έριξε το βιτριόλι (φυσική αυτουργός) και άλλη έδωσε την εντολή.

Οι αναλυτές της Ασφάλειας, μετά από αυτή τη διαπίστωση, αλλάζουν μεθοδολογία και πλέον δεν αναζητούν μία από τις πέντε ύποπτες, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση, αλλά ψάχνουν την άγνωστη γυναίκα-φυσική αυτουργό, που δεν έχει σχέση με την Ιωάννα, για να φτάσουν στο πρόσωπο που έδωσε την εντολή να διαλύσει με θειικό οξύ το πρόσωπό της.

Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που το θύμα δεν έχει καταφέρει να αναγνωρίσει τη γυναίκα που της επιτέθηκε. Οι αστυνομικοί μάλλον στρέφονταν σε λάθος γυναίκες αφού οι ύποπτες είχαν φροντίσει, την στιγμή της επίθεσης, να βρίσκονται σε άλλο σημείο, προκειμένου να έχουν ακλόνητο άλλοθι. Μέχρι στιγμής εναπόθεταν τις ελπίδες τους στα δεδομένα από τη σάρωση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, τα οποία θα διασταύρωναν με το σήμα των υπόπτων.

Από ένα στοιχείο που παρουσίασε το “Βήμα” φαίνεται πως η επίθεση είχε όλα τα χαρακτηριστικά της καλά οργανωμένης υπόθεσης, καθώς η δράστιδα φέρεται να είχε μαζί της τηλεκάρτα, μέσω της οποίας κάλεσε ταξί προκειμένου να φτάσει στο σημείο της επίθεσης και αντιστοίχως για να διαφύγει ανενόχλητη από την οδό Θησέως. Αν επιβεβαιωθεί αυτό το στοιχείο, το μόνο που μπορούν να αντλήσουν οι αστυνομικοί, είναι η διαδρομή του ταξί, μέσω της ειδικής εφαρμογής και να εντοπίσουν μέσω της εταιρείας τον οδηγό που μετέφερε τη “μαυροντυμένη” γυναίκα.

Διαβάστε: Βιτριόλι επίθεση Καλλιθέα: Τι είπε στους αστυνομικούς η 34χρονη [vid]

Σύμφωνα με πληροφορίες του flash.gr, την ομάδα των αστυνομικών, που αρχικά ερευνούσε την υπόθεση, θα ενισχύσουν συνάδελφοί τους με μεγάλη εμπειρία σε υποθέσεις που σχετίζονται ακόμα και με την τρομοκρατία, προκειμένου να σπάσει ο γρίφος που δημιούργησαν οι δράστες της επίθεσης με το βιτριόλι.

Το προφίλ της δράστιδος και η προμήθεια του τοξικού δηλητηρίου

Την ίδια ώρα οι ειδικοί αναλυτές της Ασφάλειας, έχουν φτιάξει το προφίλ – ψυχογράφημα της δράστιδος κάνοντας λόγο για μια γυναίκα που έχει οργανωτικές ικανότητες, γνώσεις από το διαδίκτυο, διαθέτει ψυχραιμία όμως κυριεύεται από ένα σαρωτικό κύμα εμμονών και εκδικητικότητας. Σίγουρα λένε οι αστυνομικοί, μιλάμε για ένα άτομο με υψηλό IQ που έχει αντίληψη των πραγμάτων και ενδεχομένως να χρησιμοποίησε εν αγνοία του ένα δεύτερο άτομο για να κατασκευάσει άλλοθι ή να τη βοηθήσει σε πράγματα που δεν ήθελε να φανεί. Το γεγονός ότι πιθανώς η γυναίκα που έριξε το βιτριόλι, δεν χρησιμοποίησε δικό της κινητό, δείχνει πόσο καλά οργανωμένο ήταν το σχέδιο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το πώς έφθασε στα χέρια της το βιτριόλι,οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει ότι η δράστιδα μετέφερε το βιτριόλι μέσα σε θερμός, καθώς η μεταφορά του συγκεκριμένου υγρού δεν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο. Παράλληλα, είχε πάρει και όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην τραυματιστεί και η ίδια.

Χθες οι αστυνομικοί πήγαν στο Θριάσιο νοσοκομείο και προσπάθησαν να αποσπάσουν ουσιαστικές απαντήσεις τόσο για την μαυροντυμένη γυναίκα όσο και για τα κίνητρα της επίθεσης.Έδειξαν στην Ιωάννα, σκίτσα, φωτογραφίες αλλά και screenshots από κάμερες  χωρίς η κοπέλα να αναγνωρίσει τη δράστιδα της επίθεσης στις 20 Μαΐου. Η Ιωάννα επισήμανε επίσης στους αστυνομικούς ότι δεν διατηρεί εδώ και καιρό επικοινωνία με συγγενικό της πρόσωπο το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στους υπόπτους.