Μαρτυρία κλειδί για τον εντοπισμό της γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, είναι όσα κατέθεσε ο οδηγός ταξί που την παρέλαβε από το σημείο της επίθεσης και τη μετέφερε σε κεντρική συνοικία της Αθήνας. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Star, η δράστιδα έχει εντοπιστεί από κάμερες στο ίδιο σημείο, μια ημέρα πριν και μάλιστα την ίδια ακριβώς ώρα. Οι Αρχές εξετάζουν αν ήταν η πρώτη απόπειρα να επιτεθεί στην Ιωάννα ή έκανε επόπτευση χώρου, δηλαδή πού υπάρχουν κάμερες και πιθανοί αυτόπτες μάρτυρες. Φαίνεται να έλεγξε καλά τον χώρο για να περιμένει την Ιωάννα. Αποχώρησε από το σημείο ελάχιστα λεπτά από τη στιγμή που η Ιωάννα μπήκε στον χώρο εργασίας της.

Τι ισχυρίστηκε ο οδηγός ταξί που μετέφερε τη δράστιδα

«Πήρα κλήση να βρίσκομαι σε συγκεκριμένη διεύθυνση στην οδό Θησέως. Γνώριζα ότι περίμενα γυναίκα. Έφθασα και μετά από λίγα λεπτά ήρθε η πελάτισσα. Φορούσε μάσκα. Άνοιξε την πόρτα και επιβιβάστηκε στο πίσω μέρος. Σε όλη τη διαδρομή δε μιλούσε» υποστήριξε ο οδηγός ταξί. Οι Αρχές δεν αποκλείουν να υπάρχει και ηθικός αυτουργός που έδωσε την εντολή για την επίθεση στην Ιωάννα. Την ίδια ώρα, οι γιατροί ανέβαλαν τα δύο προγραμματισμένα για σήμερα χειρουργεία στο κορίτσι για την επόμενη εβδομάδα.

Δύο νέα πρόσωπα καλούνται για καταθέσεις

Μέχρι στιγμής, έχουν καταθέσει πάνω από 25 μάρτυρες από το φιλικό οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον της Ιωάννας, όπως και κάτοικοι της περιοχής όπου έγινε η επίθεση. Το μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον παρουσιάζουν δύο άντρες που θα κληθούν από τις Αρχές. Ένας πρώην σύντροφος του κοριτσιού, με τον οποίο είχε μια μακροχρόνια δικαστική διαμάχη, η οποία ακόμα δεν έχει λήξει και ένας στενός της φίλος με τον οποίο ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό.

Ειδικά στον δεύτερο, η έρευνα επικεντρώνεται στο αν το κορίτσι του είχε πει για απειλές που ενδεχομένως να δεχόταν. Η απάντηση ήταν αρνητική γιατί η Ιωάννα δεν είχε απειληθεί όπως έχει πει και η ίδια στην αστυνομία. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν η επίθεση στην Ιωάννα να ήταν συμβόλαιο ακόμα και για θάνατο και από καθαρή τύχη το κορίτσι δεν έχει εισπνεύσει ή καταπιεί το καυστικό υγρό.

Κερδίζει έδαφος το σενάριο της ηθικής αυτουργίας

Καθοριστική είναι η σημασία των αποτελεσμάτων της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου στην υπόθεση της Καλλιθέας προκειμένου να καταφέρουν οι Αρχές να φτάσουν στα ίχνη της γυναίκας που έριξε το βιτριόλι στην άτυχη 34χρονη. Βέβαια, αυτό που ακόμα δεν είναι σαφές, είναι εάν πράγματι η δράστιδα είχε μαζί της κινητό την ώρα της επίθεσης, ώστε να αποκαλυφθούν τα ψηφιακά ίχνη της. Την ίδια ώρα, οι αρχές, εξετάζουν υλικό από κάμερες κυκλοφορίας μέρες πριν την επίθεση αλλά και τη μέρα αυτής, ούτως ώστε να βρουν όσα περισσότερα στοιχεία για την μαυροφορεμένη γυναίκα που έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο της 34χρονης.

Οι Αστυνομικοί εκτιμούν ότι στην επίθεση με βιτριόλι υπήρξε ηθικός και φυσικός αυτουργός, δηλαδή ότι η μαυροφορεμένη γυναίκα έδρασε κατ’ εντολήν και όχι με δική της πρωτοβουλία. Από την άλλη, μπορεί ο κύκλος των υπόπτων, ως ηθικών αυτουργών να έχει στενέψει, και να αφορά τρία άτομα, ωστόσο και τα τρία έχουν πολύ ισχυρά άλλοθι, μέχρι στιγμής.

Νέο βίντεο

Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί φέρονται να έχουν εξασφαλίσει νέο βίντεο με τη γυναίκα που έριξε το βιτριόλι. Ωστόσο και σε αυτό το βίντεο το πρόσωπο της δράστιδας δεν φαίνεται, επειδή φοράει μάσκα και σκούφο. Ακόμα ένα πολύ σημαντικό σημείο των ερευνών αφορά τον τηλεφωνικό θάλαμο. Όπως προκύπτει από τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, η μαυροντυμένη γυναίκα τοποθέτησε μία τηλεκάρτα στο θάλαμο για να επικοινωνήσει με την εταιρεία ραδιοταξί, για να της εξασφαλίσει όχημα για 3 ή 4 ημέρες. Έτσι λοιπόν οι αστυνομικοί -επειδή υπάρχει σειριακός αριθμός- προσπαθούν να εντοπίσουν από πού ακριβώς αγοράστηκε η τηλεκάρτα ή αν έχουν γίνει άλλες τηλεφωνικές κλήσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις