Με την κατάθεση της μητέρας του θύματος συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τον βιασμό 19χρονης κοπέλας με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%. Η μητέρα αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένεια και στην κατάσταση στην οποία αντίκρισε την κόρη της μετά τη βασανιστική δοκιμασία που υπέστη στα χέρια του 21χρονου (δολοφόνου της Ελένης) και του 24χρονου ημεδαπού, στο Ενυδρείο της Ρόδου. Συγκεκριμένα περιέγραψε ότι ήταν αναμαλλιασμένη, αναστατωμένη, με βρεγμένο και σκισμένο κολάν, ενώ δεν είχε όρεξη να μιλήσει επιθυμώντας να πάει αμέσως για ύπνο.

Στην κατάθεση της η μητέρα ήταν έντονα συναισθηματικά φορτισμένη. Οι ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων εστίασαν στο γεγονός ότι η καταγγελία της πράξης έγινε ενάμιση μήνα μετά το συμβάν παρότι ενημερώθηκαν Αστυνομία, Λιμενικός, Ψυχίατρος, ακόμα και η ψυχολόγος του Ειδικού Σχολείου. Η μάρτυς, με δάκρυα στα μάτια, υποστήριξε ότι η Ειρήνη δεν αισθανόταν έτοιμη να καταθέσει για το γεγονός. Δεν ήθελε να την αγγίξει γιατρός, ενώ σκεφτόταν και το διασυρμό, καθώς από τη στιγμή που έγινε γνωστό το συμβάν έξω από το σπίτι της οικογένειας  συγκεντρώθηκαν δημοσιογράφοι.

Παράλληλα απέκλεισε κατηγορηματικά το γεγονός να σκίστηκε το κολάν του κοριτσιού κατά την άθληση της λίγες ώρες πριν. Η Μητέρα της Ειρήνης απάντησε και στα ερωτήματα του συνήγορου του 24χρονο ημεδαπού, ο οποίος  υπαινίχθηκε πως τον είχε πλησιάσει στις μπασκέτες ο πρώην σύζυγος της με το παιδί τους για να του ζητήσει κάνναβη. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την  αντίδραση του προέδρου, ο οποίος επισήμανε ότι αυτή η παρατήρηση δεν είχε καμία σχέση με το συμβάν.

“Η Ειρήνη δεν έλεγα ψέματα”

Στη συνέχεια κατέθεσε η φαρμακοποιός Αδελαίς Διακοσάββα,η οποία είχε και φιλική σχέση μαζί της αφού η μικρή την εμπιστεύονταν εξιστορώντας της ακόμα και τη πράξη του βιασμού 10 περίπου μέρες μετά.

“Τον ήξερε τον 24χρονο και αντί να τη προστατεύσει συνήργησε στην αποτρόπαια πράξη ενώ κατάφερε να διαφύγει μόλις οι δυο τους πήγαν πιο δίπλα” ανέφερε η φαρμακοποιός περιγράφοντας την πικραμένη μετά το συμβάν Στην ερώτηση της εισαγγελέως αν έχει πει ποτέ ψέματα στα τόσα χρόνια που την γνωρίζει ή ασυναρτησίες, απάντησε κατηγορηματικά όχι ενώ υποστήριξε πως ποτέ δεν κυκλοφορούσε ανεξέλεγκτα ούτε όμως και τα φάρμακα τα οποία παίρνει της προκαλούν υπνηλία.

‘’Βάζω το χέρι μου στο Ευαγγέλιο ότι η Ειρήνη δεν λέει ψέματα δεν έχει κανένα συμφέρον” υπογράμμισε η κ Διακοσάββα.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων επέμειναν στην καθυστέρηση της καταγγελίας και σε αυτή τη μάρτυρα, ρωτώντας γιατί η φαρμακοποιός δεν συνέβαλε στη καταγγελία της πράξης του βιασμού αφού γνώριζε τα γεγονότα.

‘’Τι θέλατε η ίδια φαρμακοποιός να πάει να καταγγείλει;”, είπε ο πρόεδρος.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η υπεράσπιση προσπάθησε να υποτιμήσει τη μάρτυρα, ρωτώντας την  “ποιό Πανεπιστήμιο έχει η ίδια τελειώσει’’, με την μαρτυρα να απαντά  ‘’Το Πανεπιστήμιο του Ουζμπεκιστάν“.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις