Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί που διαμαρτύρονται κατά του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας και της διάταξης για τη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων, που ψηφίζεται αύριο, Τετάρτη 10 Ιουνίου, στην Ολομέλεια. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατέληξε στη Βουλή, όπου είναι σε εξέλιξη η συζήτηση του νομοσχεδίου. Καλέσματα είχαν απευθύνει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Εκτός από την Αθήνα, κινητοποίηση έγινε και στο Ηράκλειο αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Συλλαλητήριο διοργανώνεται και αύριο στις 19.00 στη Βουλή. Το σχέδιο νόμου εδώ και καιρό έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των αντιεκπαιδευτικών διατάξεων και των σαρωτικών αλλαγών που επιφέρει σε όλες τις βαθμίδες. Η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών ήταν δυναμική και υπολογίζεται ότι σε αυτή συμμετείχαν τουλάχιστον 3.000 άτομα. Πρόκειται για το πέμπτο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ζητούν να αποσυρθεί το «αντιεκπαιδευτικό» -όπως το χαρακτηρίζουν- πολυνομοσχέδιο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για την Παιδεία.

Την απόφαση για 24ωρη απεργία έλαβε η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ καλώντας το σύνολο των εκπαιδευτικών να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις. Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ αποφάσισαν επίσης να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Προπύλαια και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή, στις 13:00, την Τρίτη. Επιπλέον, καλούν σε συλλαλητήριο και συναυλία την ημέρα και ώρα ψήφισης του νομοσχεδίου έξω από τη Βουλή, δηλαδή την Τετάρτη 10 Ιουνίου.

Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ ζητούν να αποσυρθεί και να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Επιπλέον ζητούν:

Να καταργηθεί η τροπολογία-ντροπή για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες.
Να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό.
Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.
Εφόσον εκπαιδευτικοί προχωρήσουν σε απεργία την Τρίτη 9 Ιουνίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των προέδρων των ΕΛΜΕ, τότε κλειστά ενδέχεται να μείνουν σχολεία.

Ένταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με κλούβες στην Ηρώδου Αττικού [pics]

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις