Δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες συγκεντρώθηκαν εν μέσω πανδημίας κορονοϊού για να λάβουν τα απαραίτητα έγγραφα με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μεγάλες ουρές, σύμφωνα με τηλεοπτικά ρεπορτάζ. Αρκετοί μετανάστες και πρόσφυγες φορούσαν μάσκα ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν κρατούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας. Στο σημείο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να βάλουν μια τάξη.

Μέσα από τα κάγκελα της υπηρεσίας ασύλου, υπάλληλοι μοιράζουν στους πρόσφυγες χαρτάκια με ημερομηνία και ώρα όπου μπορούν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.

«Στην εικόνα που βλέπω μπορεί να κολλήσει και εκατό σήμερα ένας άνθρωπος», σχολίασε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και έβλεπε ζωντανά την εικόνα από την Υπηρεσία Ασύλου.

Είπε επίσης ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες ζουν μέσα σε δομές που σημαίνει ότι ο κίνδυνος να είναι κάποιος μολυσμένος είναι μεγαλύτερη. Τόνισε ότι πρέπει να παρέμβει η πολιτεία άμεσα τόσο σήμερα όσο και για να μην συμβεί στο μέλλον.

Απαντήσεις για τη μη ανανέωση των 17 ατόμων της Υπηρεσίας Ασύλου ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

«Με τις υπογραφές 27 συνολικά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προχωρήσαμε σε Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και ζητάμε να δοθούν στο Σώμα όλα τα διοικητικά έγγραφα που αιτιολογούν την μη ανανέωση των 17 συμβασιούχων εργαζομένων της Υπηρεσίας Ασύλου», σημείωσε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός,

Παράλληλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «ο κ. Μηταράκης πρέπει να σταματήσει την τακτική των συνεχών υπεκφυγών και να απαντήσει με σαφήνεια ως προς τους «διοικητικούς και νομικούς» λόγους που δεν επιτρέπουν την ανανέωση των εν λόγω υπαλλήλων, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους. Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας τόσο στο δημόσιο λόγο, όσο και κατά την επεξεργασία και συζήτηση του πρόσφατου νόμου της κυβέρνησης για την μετανάστευση και το άσυλο καμία πειστική εξήγηση δεν έχει δοθεί».

«Άλλωστε στην Επίκαιρη Επερώτηση που καταθέσαμε στις 28/5 με τις υπογραφές 66 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ελπίζουμε να απαντηθεί και να μην αποσιωπηθεί όπως η προηγούμενη, γίνεται σαφές ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ανανεωθούν -έστω και τώρα- οι συμβάσεις των 17, καθώς η εμπειρία τους είναι νευραλγική και πολύτιμη για την Υπηρεσία, ενώ υπάρχουν σαφείς ενδείξεις από τη στάση του Υπουργού ότι η απόφασή του έχει χαρακτήρα πολιτικής και συνδικαλιστικής δίωξης», σημείωσε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις