Σύμφωνα με πληροφορίες Φωτογραφίες και καταθέσεις βάζουν στο μικροσκόπιο τουλάχιστον 7 έως 10 άτομα, μεταξύ αυτών και μια γυναίκα.

Τα στοιχεία που παρουσιάζει η εφημερίδα έχουν προκύψει από την επανεξέταση φωτογραφιών, μαρτυρικών καταθέσεων και εργαστηριακών ευρημάτων.Τα άτομα έχουν ταυτοποιηθεί και θεωρούνται μέλη εγκληματικής οργάνωσης που έδρασε με προετοιμασία, σχέδιο και ενιαίο συντονισμό. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι τα στοιχεία είναι τέτοια, που θα τους οδηγήσουν σε τεκμηρίωση αδικημάτων και απόδοση κατηγοριών.

Οι αναλυτές της Κρατικής Ασφάλειας έχουν ξανά βασικούς ύποπτους για το έγκλημα της Marfin. Ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε πριν από 4 μήνες με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου μετά από δέκα χρόνια να εξιχνιαστεί η δολοφονική επίθεση στο υποκατάστημα της οδού Σταδίου και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρονοδιάγραμμα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για εξιχνίαση μέχρι τον χειμώνα του τρέχοντος έτους.

Η αρχή έγινε με τη σύσταση ειδικής ομάδας επανεξέτασης των στοιχείων.  Η ομάδα των επτά αποτελούσε τον πυρήνα ενός ευρύτερου σχηματισμού 23 ατόμων που είχε παρεισφρήσει στην πορεία διαμαρτυρίας για το πρώτο μνημόνιο. Στα σακίδιά τους είχαν μολότοφ ειδικής κατασκευής και εκείνη την ημέρα έκαψαν εκτός από τη Marfin και το βιβλιοπωλείο «Ιανός», τα γραφεία της Νομαρχίας στη λεωφόρο Συγγρού και μια ΔΟΥ στο κέντρο της Αθήνας. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ταυτοποιήσουν σχεδόν όλους (στην ομάδα υπάρχει και μια γυναίκα η οποία δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί), ενώ η έρευνα είναι στο τελικό στάδιο προκειμένου να βρεθούν τα ενοχοποιητικά στοιχεία και να σχηματιστεί δικογραφία.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκίνησε την προσπάθεια τον Ιανουάριο. Ζήτησε από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. να λύσουν τον γρίφο. Αλλωστε η επίθεση με βόμβες μολότοφ έγινε μπροστά στα μάτια εκατοντάδων διαδηλωτών, με κάμερες και φωτογραφικούς φακούς να την έχουν αποτυπώσει. Η ειδική ομάδα απαρτίζεται από αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας, όμως δεν αποκλείεται στο παιχνίδι να μπουν και άλλες υπηρεσίες – αν κριθεί απαραίτητο.


Η υπόθεση που στη συνέχεια εργαλειοποιήθηκε και πολιτικά προκειμένου οι διαδηλώσεις για τα μνημόνια να ταυτίζονται στη συνείδηση κάποιων με αυτό το έγκλημα πρέπει να εξιχνιαστεί όχι μόνο για να αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά και για να προσωποποιηθούν οι ευθύνες και να μην αμαυρώνεται συλλήβδην ένας ολόκληρος πολιτικός χώρος .

Οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό της ομάδας των κουκουλοφόρων  κινούνται σε τρία επίπεδα.

  • Σε πρώτη φάση έχουν μαζέψει και αναλύσει όλο το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες όχι μόνο της συγκεκριμένης τράπεζας αλλά και διπλανών καταστημάτων, ακόμα και αυτές της διαχείρισης κυκλοφορίας. Οι πληροφορίες λένε ότι η ομάδα των επτά, στην οποία συμμετείχε και μια νεαρή αδύνατη γυναίκα, με έναν άνδρα συντονιστή, ξεκίνησε από την Πατησίων σπάζοντας και καταστρέφοντας, όμως το γεγονός ότι φόραγαν κουκούλες, κράνη και γάντια στα χέρια δεν επιτρέπει στις Αρχές να έχουν συγκεκριμένα στοιχεία στη διάθεσή τους.
  • Σε δεύτερο επίπεδο, επανεξετάζονται πληροφορίες και καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που είδαν όλο το σκηνικό και είναι σε θέση να δώσουν λεπτομέρειες που θα οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου.

  • Κατά τρίτον προσπαθούν μέσω πηγών και επαναλειτουργίας δικτύου πληροφοριών στον χώρο των αντεξουσιαστών και της πλατείας Εξαρχείων να μαζέψουν στοιχεία για την ομάδα των κουκουλοφόρων που το μεσημέρι της 5ης Μαΐου 2010 ξεχύθηκαν στους δρόμους αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε καταστροφές που τελικά κόστισαν σε ανθρώπινες ζωές
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις