Ο 8χρονος Τάσος Γεραντίδης, το παιδί από την Πέλλα με δείκτη νοημοσύνης που αγγίζει το 148,5 έχει εντυπωσιάσει τους δασκάλους του και στη Γερμανία, όπου έχει εγκατασταθεί πλέον. Είναι μόλις οκτώ ετών και υπολογίζει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, με το μυαλό του, σύνθετες μαθηματικές πράξεις. Μαζί με την οικογένεια του μετακόμισε στη Γερμανία, τον προηγούμενο Ιανουάριο και παρά τη σύντομη φοίτηση του στο σχολείο λόγω κορονοϊού έχει καταφέρει ήδη να καταπλήξει τους δασκάλους του.

Ο μικρός «Αϊνστάιν» προσπαθεί να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και να «κυνηγήσει» με όλες τις δυνάμεις του το όνειρό του, που είναι η διάκριση στα αγαπημένα του μαθηματικά.

«Μέσα σε τρεις ημέρες που πήγε στο σχολείο ο Τάσος, μας κάλεσαν οι εκπαιδευτικοί διότι διέκριναν τις δυνατότητες και το προχωρημένο επίπεδό του στα μαθηματικά. Πήγαμε τα τεστ ΙQ, στα οποία υποβλήθηκε ο γιος μου και…”έπαθαν πλάκα” με το επίπεδό του», λέει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πατέρας του 8χρονου, Ανδρέας Γεραντίδης.

H oικογένεια του 8χρονου ζει στη Νυρεμβέργη

«Τα παιδιά (σ.σ. ο Τάσος και η αδελφή του) κάνουν εντατικά μαθήματα της γερμανικής γλώσσας και μαθαίνουν πολύ γρήγορα έτσι ώστε σύντομα να μπουν στα κανονικά τμήματα των σχολείων. Τώρα μένει να δούμε σε ποια τάξη θα πάει ο Τάσος, καθώς σίγουρα δεν μπορεί να πάει στην ίδια τάξη με τα παιδιά της ηλικίας του», συμπλήρωσε.

Ο πατέρας του περιγράφει ότι οι εκπαιδευτικοί αμέσως αντιλήφθηκαν τις ικανότητες του παιδιού. Ενημέρωσαν μάλιστα την οικογένεια ότι ο 8χρονος έχει τεράστια διαφορά από τους συμμαθητές του, γι’ αυτό και του έδωσαν μαθήματα μεγαλύτερων τάξεων. «Γενικά, τα παιδιά στην Ελλάδα -και η κόρη μου- είναι πιο προχωρημένα από τα παιδιά της ίδιας ηλικίας εδώ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πατέρας του 8χρονου.

Η ζωή στην Νυρεμβέργη

«Ζούμε μέσα στην πόλη και μας αρέσει πολύ. Τα παιδιά περνάνε πολύ όμορφα εδώ. Είναι όλα πάρα πολύ οργανωμένα, βρήκαμε αμέσως δουλειά -κι εγώ και η σύζυγός μου- και άμεσα έγιναν οι εγγραφές των παιδιών στα σχολεία τους. Εγώ πηγαίνω το πρωί στη δουλειά, επιστρέφω το απόγευμα και φεύγει η γυναίκα μου. Δεν σταματήσαμε καθόλου την εργασία μας εξαιτίας της πανδημίας και τα παιδιά ήταν συνεχώς απασχολημένα με εργασίες από το σχολείο τους. Παρά τις δυσκολίες, όλα πήγαν καλά» επισημαίνει.

Κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού στο σπίτι λόγω κορονοϊού οι εκπαιδευτικοί, όπως εξηγεί ο κ. Γεραντίδης, ήταν κοντά στα παιδιά. «Όλο το διάστημα της καραντίνας, έρχονταν και στο σπίτι και ενδιαφέρονταν πολύ για την ψυχολογία των παιδιών μας. Έφερναν φακέλους και φωτοτυπίες για να ασχολούνται τα παιδιά και ήταν συνέχεια κοντά μας. Μας έχει κάνει φοβερή εντύπωση ότι ειδικά στο θέμα της παιδείας, είναι πολύ οργανωμένοι και ασχολούνται πάρα πολύ με τα παιδιά» τονίζει.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις