Εκτεταμένη είναι η ιχνηλάτηση στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Σουλίου, μετά από τα εννέα θετικά στον κορονοϊό κρούσματα που εντοπίστηκαν μέσα σε δύο μέρες. Σήμερα, Τρίτη 23 Ιουνίου, θα ληφθούν άλλα 40 δείγματα, ενώ τη Δευτέρα ελήφθησαν 36 δείγματα και θετικά ήταν τα δύο. Τα μηνύματα, ωστόσο, είναι θετικά, καθώς τα κρούσματα φαίνεται να περιορίζονται μεταξύ των μελών δυο οικογενειών της περιοχής.

Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό σήμερα να φτάσει στην Παραμυθιά ένα ακόμα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ώστε να ολοκληρωθεί ακόμα γρηγορότερα η ιχνηλάτηση και να εξεταστούν ακόμα περισσότεροι άνθρωποι. Σημειώνεται ότι στην Παραμυθιά εντοπίστηκαν την Κυριακή 21 Ιουνίου επτά θετικά στον κορονοϊό κρούσματα και άλλα δύο τη Δευτέρα. Όπως δήλωσε στο ethnos ο δήμαρχος Σουλίου, Γιάννης Καραγιάννης, όλοι τους είναι μέλη δύο οικογενειών της περιοχής.

«Ήδη από νωρίς το πρωί ο ΕΟΔΥ ξεκίνησε νέες δειγματοληψίες, προκειμένου να εξεταστούν συγκεκριμένα άτομα και να απομονωθούν άμεσα, όσοι εντοπιστούν θετικοί. Είναι πολύ σημαντικό ότι λήφθηκε δείγμα από ολόκληρο το προσωπικό του κέντρου υγείας της περιοχής μας και δεν εντοπίστηκε κανένα θετικό δείγμα. Μας έφυγε ένα πολύ μεγάλο βάρος από αυτό, διότι άτομο μίας από τις δύο οικογένειες που βρέθηκε θετικό στον ιό, εργάζεται στο κέντρο υγείας. Το σημαντικό είναι να βρούμε την πηγή διασποράς της νόσου. Είναι, επίσης, σημαντικό ότι τα κρούσματα στην περιοχή μας είναι ήπιας μορφής και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.

«Είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία και προβληματισμός, αφού είμαστε μία ζωντανή κοινωνία και βλέπουμε, τι προκαλεί ο κορονοϊός. Κατά τη διάρκεια του μεγάλου κύματος την άνοιξη ο κόσμος στην περιοχή μας ήταν πολύ πειθαρχημένος και κράτησε υπεύθυνη στάση. Όταν χαλάρωσε το σύστημα και άρθηκε η καραντίνα, δεν μπορώ να πω ότι ήταν όλοι οι δημότες προσεκτικοί, ωστόσο, βλέπω πάλι μία υπευθυνότητα και μία πειθαρχία μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων», πρόσθεσε ο δήμαρχος Σουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος το Σάββατο 20 Ιουνίου ξεκίνησε απολύμανση σε δημόσιους χώρους καθώς και στα σχολικά κτίρια. Με απόφαση, δε, του δημάρχου Σουλίου, κλειστά έμειναν τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά, τη Δευτέρα 22 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις