Οι δύο ηλικιωμένοι βγήκαν νικητές παίρνοντας εξιτήριο από το νοσοκομείο στα μέσα της εβδομάδας. Αυτοί οι άνθρωποι αποτυπώνουν την επιτυχία των εργαζομένων στο εθνικό σύστημα υγείας που λόγω και του έγκαιρου  lockdown είχε τη δυνατότητα να κρατήσει χαμηλά τον αριθμό των κρουσμάτων ώστε οι νοσηλευόμενοι να απολαμβάνουν της καλύτερης δυνατής περίθαλψης.

Στην περίπτωση της 84χρονης γυναίκας από τους 2,5 μήνες συνολικής νοσηλείας τον ένα μήνα, έδωσε τη μάχη διασωληνωμένη και μακριά από τον υπερήλικα σύντροφό της τον οποίο θα συναντήσει ξανά.

Ο 79χρονος ασθενής νοσηλεύτηκε μία μέρα παραπάνω και πήρε εξιτήριο ώστε να ξαναβρεθεί με τη σύζυγό του η οποία επίσης είχε νοσήσει πιο ελαφριά με Covid-19.

Όλα αυτά συνέβησαν στην Ά κλινική εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός όπου διευθυντής είναι ο καθηγητής Σπυρίδων Ζακυνθινός.

Ο καθηγητής κ. Σπυρίδων Ζακυνθινός

Στην συγκεκριμένη κλινική περίπου το 40% των ασθενών βγήκε από τις μονάδες εντατικής θεραπείας ενώ ένα περίπου 20% δεν τα κατάφερε. Τα αντίστοιχα ποσοστά σε σχέση με κλινικές και νοσοκομεία του εξωτερικού είναι πραγματικά ασύγκριτα καθώς εκεί τα ποσοστά θνησιμότητας κυμαίνονται ανάμεσα στο 50% και το 80%.

Τα τελευταία στοιχεία για τον κορονοϊό 

Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΠΥΥ ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων περιστατικών που έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας έως και χθες στην Ελλάδα είναι 3.458, εκ των οποίων 785 (22,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.914 (55,3%) με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η μέση ηλικία όσων έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Ελλάδα είναι τα 47 έτη με ένα εύρος ηλικίας από 0 έως 102 ετών. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς ενώ χθες έως αργά το απόγευμα 2/7/2020 δεν είχε καταγραφεί νέος θάνατος.

Συνολικά τα θύματα της πανδημίας στην Ελλάδα είναι 192 εκ των οποίων, Το 90 5,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικίας 70 ετών και άνω. από τις αρχές της πανδημίας έως και χθες το απόγευμα είχαν ελεγχθεί συνολικά 320.427 κλινικά δείγματα εκ των οποίων 5594 (1,7%) ήταν θετικά στον κορονοϊό. Η μάχη θα συνεχιστεί μέχρις ότου υπάρξει ικανοποιητική θεραπεία ή εμβόλιο. Ο δεύτερος γύρος και όχι κύμα ξεκίνησε με τις αφίξεις των τουριστών στα μέσα της εβδομάδας.  Σε 15 ημέρες από τώρα αλλά κυρίωςτο φθινόπωρο και το χειμώνα που ακολουθεί θα έχουμε μία πλήρη εικόνα για το αν τα καταφέραμε οριστικά να περιορίσουμε οριστικά στην Ελλάδα την διασπορά του ιού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις