Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα 3ου ορόφου στην οδό Λουκάρεως στο κέντρο της Αθήνας, όπου διέμεναν δύο ηλικιωμένοι. Σε λιγότερο από τρία λεπτά τα πυροσβεστικά οχήματα έφτασαν στο σημείο και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή έβγαλαν έξω τους δύο ένοικους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Οι δύο ένοικοι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ αντιμετωπίζουν μόνο αναπνευστικά προβλήματα από τις αναθυμιάσεις.

Φωτιά στη Λούτσα

Πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής (3/7), στην περιοχή Φοίνικας της Λούτσας. Η φωτιά καίει σε δασική έκταση, ενώ δεν απειλούνται σπίτια, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Άμεσα κινητοποιήθηκαν και έσπευσαν στο σημείο 19 πυροσβέστες, 5 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 1 Ε/Π. Συνδρομή γίνεται και από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μηχάνημα έργου. Ελικόπτερο τύπου Ericsson συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς.

Φωτιά τώρα στην Θέρμη Θεσσαλονίκης

Φωτιά έχει ξεσπάσει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης στη Δημοτική Ενότητα Μίκρας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για μια έκταση με ξερά χόρτα σε αγροτική περιοχή, όπου υπάρχουν κάποια διάσπαρτα σπίτια, ωστόσο για την ώρα δεν φαίνεται να απειλούνται από την πυρκαγιά. Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε λίγο πριν από τις 9 π.μ. για τη φωτιά και στο σημείο επιχειρούν έξι οχήματα με δώδεκα πυροσβέστες.