Τα πανηγύρια του καλοκαιριού έχουν γίνει «πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση και τους επιστήμονες της υγείας. Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, τα πανηγύρια διεξάγονται κανονικά και πλήθος κόσμου συρρέει, τις περισσότερες φορές χωρίς μάσκες ή κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις. Μετά τα πανηγύρια σε Αλίατρο, Κοζάνη και Γουδί που είδαν το φως της δημοσιότητας,  ένα ακόμα γλέντι, αυτή τη φορά στην Εύβοια γέμισε ασφυκτικά με κόσμο.

Πρόκειται για το καθιερωμένο μεγάλο γλέντι των Καθενών, όπου στο γήπεδο του χωριού συγκεντρώθηκαν πάνω από 2.000 άτομα! Σύμφωνα με το eviathema.gr, ο χώρος γέμισε ασφυκτικά με κόσμο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι διοργανωτές, της εκδήλωσης εξασφάλισαν όλες τις απαραίτητες άδειες για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ενώ στον χώρο υπήρχε και δικηγόρος εκ μέρους της ομάδας των Καθενών για παν ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο γλέντι είχαν τηρηθεί οι απαραίτητες αποστάσεις για τη μη μετάδοση του κορονοϊού, τουλάχιστον στη θέση των τραπεζιών. Ωστόσο, όταν έφτασε η στιγμή του χορού ο συνωστισμός ήταν και πάλι αναπόφευκτος.

Είναι ενδεικτικό ότι μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος είπε χαρακτηριστικά «πως πλέουμε ήδη πάνω στο δεύτερο κύμα του κορονοΐού» επισημαίνοντας πως εμφανώς δεν τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης στη χώρα (μάσκες κλπ). Παρόμοια ήταν και η άποψη του Νίκου Σύψα, λέγοντας πως οι εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού είναι στα πανηγύρια και τα μπαρ, τονίζοντας πως εντός των δύο εβδομάδων θα φανεί πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Ο ίδιος έσπευσε να σχολιάσει πως η απαγόρευσή τους είναι στο τραπέζι των συζητήσεων.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ την Κυριακή ανακοινώθηκαν 31 κρούσματα. Τα 4 από τα εισαγόμενα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Τρεις ακόμη μεταξύ των επισκεπτών στην Ελλάδα, προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο στις Αρχές και έπειτα από μοριακό έλεγχο διαπιστώθηκε πως είναι θετικοί στον νέο κορονοϊό.

Αναλυτικότερα εντοπίστηκαν:

  • τέσσερα (4) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • τρία (3) κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • έξι (6) στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • πέντε (5) στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • πέντε (5) στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,
  • ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,
  • έξι (6) στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
  • ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις